Лютий 2016 року

Лютий 2016 року

Друк

«На зустріч весні…»

27 лютого 2016 року в лісовому масиві поблизу с. Липа понад 40 гуртківці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів», які є учнями Стовпецької, Березької та Мирогощанської ЗОШ, під керівництвом директора райСЮТур Кравця І.В., керівників гуртків Костючка А.М. та Міщука О.С. провели екологічну акцію «Очисти ліс». Діти з радістю погодилися на проведення даного заходу, адже очистивши довкілля від сміття, вони мали змогу зробити свій внесок для захисту природи рідного краю. Тому з самого ранку зі своїми керівниками приступили до цієї благородної справи.

По завершенню акції відбувся навчально-тренувальний збір команди Дубенського району зі спортивного орієнтування, який проводився з метою підготовки до змагань зі спортивного орієнтування в залік обласної Спартакіади школярів Рівненщини.

Цього ж дня на вихованців чекали змагання зі спортивного орієнтування «На зустріч весні)))…»між гуртківцями райСЮТур, що  проводилися у двох вікових групах молодша (5-8 класи) та старша (9-11 класи) серед дівчат та юнаків. У молодшій віковій групі серед юнаків почесне ІІІ місце посів Чернишевський Богдан (Стовпецька ЗОШ), ІІ місце - Грондус Андрій (Стовпецька ЗОШ), І місце - Пасічник Андрій (Березька ЗОШ), серед дівчат ІІІ місце розділили троє учасників, а саме Кладій Юлія, Ольховия Ольга, Шварц Анастація (Мирогощанська ЗОШ), ІІ місце - Приходчук Анастасія (Березька ЗОШ), і перемогу завоювала Камишинська Іоана (Стовпецька ЗОШ). . В старшій віковій групі серед юнаків переможцями стали Писарчук Андрій - ІІІ місце (Мирогощанська ЗОШ), Карпюк Василь - ІІ місце (Стовпецька ЗОШ), Пархоменко Сергій - І місце (Мирогощанська ЗОШ). Серед дівчат: ІІІ місце - Наконечнюк Діана (Березька ЗОШ),  Генеральчук Ольга - ІІ місце (Мирогощанська ЗОШ), Марчук Анна - І місце (Мирогощанська ЗОШ). Переможці були нагороджені дипломами комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» Дубенської районної ради.

Хочемо побажати нашим гуртківцям-орієнтувальникам, щоб їхні компаси завжди показували правильний напрям і вели лише до перемог.

__________________________________________________________________________________________

26 лютого 2016 року на базі Іваннівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання методичного об’єднання вчителів інформатики Дубенського району з теми «Впровадження компетентнісного підходу у викладанні інформатики», в якому взяли участь 30 вчителів інформатики району.

На засіданні методичного об’єднання розглядались питання:

-         Формування ключових компетентностей учнів на уроках інформатики в умовах профілізації навчання.

-         Практична робота учнів на уроках інформатики.

-         Тести як вимірник навчальних досягнень учнів за курс інформатики.

Вчителем інформатики Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів Павлючиком С.О.  був проведений практикум «Що повинен знати вчитель, щоб успішно реалізувати компетентнісний  підхід».

__________________________________________________________________________________________

Тарас Шевченко – центральна постать у нашій літературі, у всій українській духовності. Його творчість – абсолютно неповторне явище світової культури. Шевченко виконав надзвичайну місію у вітчизняній історії: його поява остаточно й безсумнівно засвідчила народження України як самоусвідомленої нації. Багато сказано про велич Тараса Григоровича Шевченка, Кобзаря, котрий став живим символом національної єдності українського народу. І дотепер його життя, творчість продовжують аналізувати, осмислювати, вивчати і декламувати.

З метою популяризації Шевченкового слова 25 лютого 2016 року на базі Рачинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів та Рачинського Будинку культури проведено районний огляд - конкурс “Живи, Кобзарю, в пам’яті людській”.

На святі звучало рідне слово у поезіях Т. Шевченка та віршах, складених учнями.

Члени журі визначили переможців:

номінація “Читці-декламатори”:

- І категорія (молодша):

Радчук Максим, учень Майданської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (І місце);

Якута Наталія, учениця Привільненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (ІІ місце);

Довгаль Анастасія, учениця Мильчанської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів (ІІІ місце).

- ІІ категорія (старша):

Загребельна Софія, учениця Семидубського аграрного ліцею і загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (І місце);

Бурдель Марія, учениця Повчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (ІІ місце);

Сойко Марина, учениця Княгининської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (ІІІ місце);

номінація “Юні поети”:

Школярчук Марія, учениця Грядківського навчально-виховного комплексу (І місце).

___________________________________________________________________________________________

Сучасна загальноосвітня школа потребує фахівців, здатних до естетичного виховання особистості, її творчого і культурного розвитку. Задовольнити цей запит покликані учителі музичного та образотворчого мистецтва, які зобов'язані якісно виконувати художньо-педагогічні функції. Для цього вони повинні володіти високим професіоналізмом у вимірах художньо-творчої компетентності.

З метою підвищення теоретичної, фахової та методичної майстерності молодих педагогів мистецьких предметів  та пошуку ефективних форм методичної роботи, творчого підходу до навчання  мистецтва у  загальноосвітній школі  25 лютого 2016 року на базі Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено чергове заняття Школи становлення вчителя мистецтва з теми “Професійна майстерність  учителя мистецтва у форматі нового мислення”.

Учитель мистецтва - це фахівець загальнокультурного  розвитку, образного мислення, розвиненої фантазії й уяви, культури почуттів,  спроможний до імпровізації і творчості.  Він має переосмислити мету освіти,  систему методів, структуру уроку,  а головне  -  власну роль організатора  взаємодії дитини із твором мистецтва. Саме такими є педагоги Білогородської школи – досвідчений вчитель музичного мистецтва, старший вчитель, керівник районної Школи становлення вчителя мистецтва Лариса Копко та молодий учитель образотворчого мистецтва, слухач Школи Віталій Криленко, які провели інтегрований урок мистецтва з розвитку образного мислення учнів 6-го класу, у ході якого продемонстрували  творчу взаємодію вчителя і учнів, яка забезпечує задоволення від самого процесу навчання, зацікавлення тим, що вивчається. Урок  розкрив творчий потенціал педагогів і став не тільки новим етапом у професійній діяльності вчителів, а й чудовою можливістю  вийти на новий рівень педагогічної майстерності.

Методист РМК Ірина Панасюк провела з молодими педагогами методичний тезаурус щодо професійної компетентності та педагогічної  техніки учителя мистецтва та анкетування «Як зацікавити учня своїм предметом».

__________________________________________________________________________________________

24 лютого 2016 року на базі Дубенського районного методичного кабінету проведено засідання творчої групи вчителів української мови і літератури. Члени творчої групи презентували матеріали щодо підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання з української літератури в 2016 році. Обмінялись досвідом роботи, підвели підсумки роботи творчої групи.

__________________________________________________________________________________________

23 лютого 2016 року на базі Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів відбулось засідання методичного об’єднання вчителів географії та економіки з теми: «Діагностування навчальних досягнень учнів та моніторинг якості географічної та економічної освіти згідно Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».

В ході засідання педагоги ознайомились з методикою організації та проведення моніторингу рівня формування предметних компетентностей учнів за Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти.

В загальному колі обговорили проблему вдосконалення на­вчально-виховного процесу з географії та економіки через систему діагностування досягнень учнів з врахуванням структури критеріїв оцінки учнівських досягнень, змісту та вимог навчальних програм.

Поділилась власним досвідом про переваги та недоліки різних форм опитування та контролю з присутніми Кононюк В.В., вчитель географії Судобицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Відкритий урок у 8 класі з використанням ІКТ запропонував колегам району Здолбіцький П.В., вчитель географії Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів.

Методист відділу освітиСеменюк А.В. наголосила на удосконаленні роботи з обдарованими учнями та покращенні підготовки до предметних олімпіад, турнірів, ЗНО.

На основі розглянутих питань вироблено методичні рекомендації.

__________________________________________________________________________________________

23 лютого 2016 року на базі Дубенського районного методичного кабінету відбувся авторський семінар-практикум Богосвятської Анни-Марії Іванівни, кандидата філологічних наук, доцента та завідувача кафедри гуманітарної освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, члена-кореспондента Ноосферної академії науки та освіти, на тему “Обличчя і душа сучасного уроку”.

У семінарі - практикумі взяли участь Лавренчук Марія Василівна, методист кабінету суспільно-гуманітарних предметів Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Мельнікова Наталія Леонідівна, завідувач Дубенського районного методичного кабінету, Грогуль Лариса Миколаївна, Чорноус Людмила Володимирівна - методисти Дубенського районного методичного кабінету, вчителі зарубіжної літератури, української мови і літератури, початкових класів.

Організація здорового, комфортного навчального простору, психологічне, духовне, фізичне здоров’я дитини, принцип природовідповідності в навчанні, візуальний імідж учителя, словник гуманного педагога – основні ідеї семінару-практикуму. Зацікавили учасників заходу форми проведення “смачного, ароматного, кольорового” сучасного уроку.  Сьогоднішня зустріч із науковцем-практиком допоможе вчителю відкрити серце на духовне світло, яким повинен бути пронизаний кожен урок. Авторський семінар Анни-Марії Богосвятської дав відповіді на запитання: яким має бути урок, щоб зміг зворушити душу дитини, пробудити в ній кращі людські якості?

Насичений педагогічними цікавинками захід пройшов на одному диханні, а головне – спонукав присутніх до творчої активності, про що свідчили відгуки під час підведення підсумків.

Після завершення семінару педагоги залюбки поділилися своїми враженнями, серед яких були вдячність і побажання.

___________________________________________________________________________________________

20 лютого 2016 року відзначався День Героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, мужніх учасників Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави.

В загальноосвітніх навчальних закладах району з цієї нагоди проведені тематичні заходи, зокрема:

- перший урок 19 лютого розпочинався виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання;

- покладання квітів до меморіальної дошки Миколі Дзявульському, випускнику Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який загинув від пострілу снайпера 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Києві;

- свічка пам‘яті «Наші герої»;

- виховні години, години патріотичного виховання «Революція гідності: як це було…», «Пам’ятати означає шанувати й берегти», «Наша пам’ять – наше майбутнє. Україна ХХІ століття. Революція Гідності»;

- години історичної пам’яті «Солоний Хрещатик», «Революція Гідності», «Лицарі Небесної Сотні»;

- уроки  мужності «Герої нашого часу»;

- екскурсія «Вічна пам'ять Герою» у шкільному музеї «Село, школа, люди, долі…» Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- відеолекторій  «У нашій пам'яті вони назавжди залишились»;

- лінійки–реквієми  «А була сотня - тепер вже тисячі... Крилатих Ангелів в Небеснім батальйоні...», «Герої не вмирають »,  «Пам’яті Небесної Сотні», «Рости, живи і пам’ятай », «Не спи, моя рідна земля»;

- музично-патріотичний марафон «Пісні Євромайдану» (Мильчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

- почесний караул та хвилина мовчання біля стенду Небесної Сотні (Птицька ЗОШ І-ІІ ступенів);

- засідання круглого столу  «Україна починається з мене» (Мирогощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

- флешмоб «Незабудки пам’яті. Небесна Сотня» (Соснівська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

- загальношкільний вечір «Вахта пам’яті. Герої не вмирають» (Квітневська ЗОШ І-ІІІступенів);

-перекличка повідомлень "Люди, які прославили мій край" (Повчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

- написанні творів «Подвиг героїв Революції гідності – Героїв Небесної Сотні» старшокласниками Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- конкурс на кращий твір-роздум «Що я можу зробити для України?» (Мирогощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

- заочна відеоподорож  «Майдан – революція духу» (Семидуський аграрний ліцей і ЗОШ І-ІІ ступенів);

-  презентації і обговорення літературних новинок про історичні події 2014-2015 років старшокласниками  Повчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- презентація книги «Пам’яті Небесної сотні» (Семидуський аграрний ліцей і ЗОШ І-ІІ ступенів);

- перегляд відеофільмів «Зима, що нас змінила», «Пам’яті Небесної сотні», «Небесну Сотню, Господи, прийми» вихованцями Княгининської, Студянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Березької, Здовбицької ЗОШ І-ІІ ступенів;

- перегляд документального фільму «Зима, що нас змінила», відеоматеріалів смижан - учасників Революції гідності вихованцями Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- оформлено спецвипуск «Шкільного вісника» «Краяни-патріоти, що полинули з Небесною Сотнею» (Мильчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Життя закарбоване у вічності» (Мирогощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів), інформаційний куточок «Не забуті ті, хто на Майдані…» (Грядківський НВК);

- конкурс  дитячих малюнків «Події Майдану моїми очима» (Студянська ЗОШ І-ІІІ ступенів);

- викладка  і перегляд преси  «Хроніка  подій: лютий  2014», виставки у шкільних бібліотеках «Герої не вмирають».

__________________________________________________________________________________________

19 лютого 2016 року на базі спортивного залу Варковицької гімназії відбулися районні фінальні змагання з баскетболу (юнаки) серед збірних команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів у залік районної Спартакіади школярів 2015-2016 н.р. У фінальних змаганнях взяли участь збірні команди з Вербської, Мильчанської, Смизької, Соснівської, Квітневської та Княгининської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів. Загальна кількість учасників змагань – 60 учнів.

Переможцями та призерами районних змагань з баскетболу (юнаки) серед збірних команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів стали:

1 місце – Вербська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Нечипорук Л.М.);

2 місце – Квітневська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Мельничук О. Л.);

3 місце –  Смизька ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Рудика М.М.)

- Соснівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Тимощук М.М.).

__________________________________________________________________________________________

18.02.2016 року на базі  Соснівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулося засідання ШСМ вчителя  англійської мови на тему  «Особливості нестандартних уроків іноземної мови».

Основними завданнями, які були поставлені перед учасниками семінару, це:

- набуття необхідного  теоретичного досвіду та практичних навичок для проведення нестандартних уроків;

- аналіз ефективності проведення нестандартних уроків як засобу активізації діяльності учнів на уроках англійської мови.

Методист районного методичного  кабінету Токар Валентина Іванівна ознайомила учасників заходу із програмою та основними завданнями і розповіла про нові тенденції  нестандартних уроків.

Дворніченко К.В. вчитель Шепетинської ЗОШ І-ІІ ступенів підготувала змістовний виступ на тему «Нестандартні уроки. Переваги та недоліки», який завершився жвавою дискусією.

Міщук Л.М. вчитель Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів провела майстер-клас «Нестандартні уроки як засіб активізації діяльності учнів на уроках англійської мови».

Молоді вчителі району мали можливість спостерігати практичне  застосування набутих знань під час проведеного фрагменту уроку  вчителем англійської мови  Соснівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ольхович В.О.

__________________________________________________________________________________________

17 лютого 2016 року в Іваннівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проведено семінар – практикум для вчителів трудового навчання, креслення з теми “Методика оформлення писанки технікою “Декупаж”.

Під час проведення семінару – практикуму вчителі ознайомилися з активними та інтерактивними методами навчання на уроках трудового навчання (керівник семінару – практикуму Костючок А.М. – вчитель Березької ЗОШ І-ІІ ступенів), методикою техніки виконання “Декупаж” (вчитель Молодавської ЗОШ І-ІІ ступенів – Нестерук С.М.).

Вчителем Іваннівської ЗОШ І-ІІ ступенів Коцюбинською Н.М. проведено практичне заняття з оформлення писанки технікою “Декупаж”.

__________________________________________________________________________________________

17 лютого в Студянській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання членів методичного об'єднання вчителів біології, екології і природознавства з теми "Професійна орієнтація учнів загальноосвітньої школи на уроках біології."  Вчителі опрацювали можливості застосування біологічних знань учнів у повсякденному житті учнів та їх майбутній професійній діяльності, ознайомилися з досягненнями сучасної науки у вирощуванні рослин і тварин. Надзвичайно корисним і цікавим для учасників став майстер-клас Прядунець В.А., вчителя Новоукраїнської ЗОШ І-ІІІ ступенів Млинівського району, котра поділилася досвідом проведення науково-дослідницької роботи у співпраці школи, науковців та місцевої агрофірми, що у подальшому сприяє працевлаштуванню випускників школи.

__________________________________________________________________________________________

17 лютого 2016 року на базі спортивного залу Варковицької гімназії відбулися районні фінальні змагання з баскетболу (дівчата) серед збірних команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів у залік районної Спартакіади школярів 2015-2016 н.р. У фінальних змаганнях взяли участь збірні команди з Вербської, Тараканівської, Смизької, Мирогощанської, Квітневської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та Варковицької гімназії. Загальна кількість учасників змагань – 68 учнів.

Переможцями та призерами районних змагань з баскетболу (дівчата) серед збірних команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів стали:

1 місце – Вербська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Нечипорук Л.М., Петіков О.Д.);

2 місце – Квітневська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Мельничук О. Л.);

3 місце – Варковицька гімназія (вчитель фізичної культури Марченко В.В.)

- Тараканівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель фізичної культури Метелюк О.М.).

__________________________________________________________________________________________

З метою встановлення глибинного, професійного спілкування, налагодження ділових контактів з партнерами – класними керівниками шкіл району, колегіального пошуку шляхів розвитку творчості за рахунок нових методик, нестандартних прийомів активізації різноманітних видів діяльності учнів задля поліпшення виховного середовища, 17 лютого 2016 року на базі Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум керівників шкільних методичних об’єднань класних керівників з теми «Творчість класного керівника: шляхи звільнення від стереотипів та шаблонів».

Семінар пройшов під гаслом «Щаслива людина та, яка дарує щастя найбільшій кількості людей». У ході представлення творчої візитівки школи «Сходинки дитинства», педагоги  навчального закладу подарували хвилини радості, хвилювання та гордості за підростаюче покоління -  сучасних учнів, вихованців Повчанської школи, які разом із  своїми класними керівниками у незвичайній, оригінальній формі презентували навчальний заклад – свою другу домівку. А класні керівники разом із своїми вихованцями співали, танцювали,  малювали, читали вірші, організовували флешмоб…

У практичній частині семінару учасники взяли участь у відкритому засіданні методичного об’єднання класних керівників, яке у формі дискусійного клубу провела  його керівник Ольга Вальчук.

Завідувач Дубенського РМК Наталія Мельнікова запросила учасників семінару –практикуму до педагогічного діалогу: як класному керівнику стати вихователем – майстром, учителем-творцем.

___________________________________________________________________________________________

З метою гідного вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав та з нагоди 27 річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан, у загальноосвітніх школа І-ІІІ,  І-ІІ ступенів, навчально-виховних комплексах району  організовано та проведено:

- покладання квітів до могил воїнів-афганців капітана К.В.Прокопчука (смт Смига), сержанта В.М.Ковальчука (село Білоберіжжя);

- зустріч учнів Білогородської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів із односельчанином – афганцем  А.А.Фисюком;

- акцію «Запали свічу пам'яті»;

- екскурсії в шкільних музеях Бойової слави Смизької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з теми «Жив у Смизі славний хлопець Костя»; в музеї історії села Варковичі «Обпалені полум’ям Афганістану» про односельчан, які виконували військовий обов’язок у Республіці Афганістані;

- музейний урок «Дорогою життя» для учнів Птицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів;

-«круглий стіл» «Афганістан. Особистості. Конфлікт та протистояння»;

-виховні години «Афганістан – біль у моїй душі», «Відлуння Афганських гір», «Їх об'єднав біль Афганістану», «Їх долі обпалені війною!», «Спом’яни їх, не забудь!»;

-лінійки-реквієми, години пам’яті, тематичні уроки «Їх долі обпалені війною», «Воїнам-афганцям присвячується», «Одвічна біль…»;

-бесіди «Афганська біль душі і пам‘ять серця», «Тих днів не стерти з пам'яті й сьогодні»;

-години спілкування «Крізь пекло Афганської війни», «Афганістан  – моя кривава рана»;

- віншування воїнів-афганців «Ми Вас пам’ятаємо», що проживають на території Мирогощанської сільської ради;

- перегляд  документального фільму «Афганістан 1979 – 1989»;

- випуск шкільних газет «Афганський спомин»;

- спортивні змагання, присвячені вшануванню пам’яті загиблих у республіці Афганістан, спортивно патріотичну акцію «Ми  пам’ять про подвиг в серцях збережем».

___________________________________________________________________________________________

Експедиційні загони «Знайда» та «Дослідник» стали переможцями і призерами обласного туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна»

Уже не перший рік гуртківці районної станції юних туристів – учасники експедиційного загону «Знайда» на базі Птицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (керівник Наталія Володимирівна Кравець), та учасники експедиційного загону «Дослідник» на базі Рачинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (керівник Катерина Анатоліївна Харчук), займаються вивченням і дослідженням історичної та культурної спадщини Батьківщини, і природного різноманіття рідного краю. Врни є активними учасниками різноманітних конкурсів, зльотів, експедицій та змагань. Цей рік також не став винятком.

Завдяки своїй плідній праці та любові до Батьківщини, за підсумками проведеного ІІ (обласного) туру конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна» (наказ управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації №670) серед 66 науково-дослідницьких робіт з 18 регіонів Рівненщини гуртківці районної станції юних туристів, учасники експедиційного загону «Дослідник»: Юзук Валентина, Денисюк Володимир, Ковальчук Віталій, Дрозд Роман, Миронюк Олена, Головко Данило, Буксанчук Петро та Буксанчук Павло (керівник Харчук К.А), в напрямі «Із батьківської криниці», за роботу «Без плугу не орач, без молота – не коваль» посіли ІІ місцеУчасники експедиційного загону «Знайда»: Ковальчук Іван, Горчук Назар, Горчук Артем, Ніколайчук Мар’яна, Ферманець Богдан, Гнатюк Юлія, Грановська Аліна, Калініна Аліна, Процюк Назар та Прохорчук Михайло (керівник Кравець Н.В.), в напрямі «Козацькому роду нема переводу» за роботу «Кінь, шаблюка, вітер в полі – і ніхто не здолає козацької волі!» посіли І місце.

Переможці були нагороджені грамотами та дипломами управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації та комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради.

Краєзнавча експедиція дала змогу гуртківці посилити свій національно-патріотичний дух та дізнатися багато цікавої інформації про рідний край. Але попереду ще стільки незвіданого. Тому бажаємо нашим юним краєзнавцям наснаги у подальшому пізнанні загадок своєї Батьківщини.