Серпень 2016 року

Серпень 2016 року

Друк

Освітяни Дубенщини підбили підсумки роботи галузі під час педагогічної Серпневої конференції

Розвиток освітньої галузі упродовж 2015-2016 навчального року та перспективи на 2016-2017 проаналізували освітяни району під час щорічної Серпневої конференції, яка відбулась 30 серпня 2016 року.

В роботі пленарного засідання взяли  участь голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк,  голова Дубенської районної ради Олександр Козак, Благочинний Дубенського району, протоієрей Ігор Загребельний, заступник голови Дубенської райдержадміністрації Наталія Левшенюк, заступник голови Дубенської районної ради Андрій Бронський, голови об’єднаних територіальних громад, сільських рад, працівники відділу освіти райдержадміністрації, районного методичного кабінету, делегації від трудових колективів загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладів.

З доповіддю „Про підсумки розвитку освіти Дубенщини у 2015–2016 навчальному році та завдання на  2016–2017 навчальний рік” виступила начальник відділу освіти Галина Вознюк.  Галина Федорівна доповіла про готовність навчальних закладів району до нового навчального року та зауважила, що робота в галузі освіти проводиться системно та комплексно. У ході пленарного засідання освітяни торкнулись основних аспектів розвитку освіти Дубенщини. Зокрема, забезпечення доступу до дошкільної освіти, оптимізації мережі навчальних закладів району, результативності роботи з обдарованими учнями, ЗНО, методичного супроводу навчально-виховного процесу, соціального захисту педагогів.

Урочисто та велично звучала «Молитва за Україну» М.Лисенка у виконанні хору педагогів району. Щиро та зворушливо лунали слова благословення Благочинного Дубенського району, протоієрея, Всечесного Отця Ігоря, вітання з вуст вихованців Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів з нагоди початку нового навчального року.

За  багаторічну сумлінну працю, заслуги в реалізації державної політики в галузі національної освіти, навчанні та вихованні підростаючого покоління та за підсумками 2015-2016 навчального року у ході серпневої конференції кращі педагоги були нагороджені Почесними грамотами Дубенської районної державної адміністрації, Дубенської районної ради, управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, грамотами відділу освіти Дубенської райдержадміністрації.

__________________________________________________________________________________________

У Стовпецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  протягом цілого  літнього періоду 2016 року кипіла робота.  За сприяння відділу освіти Дубенської райдержадміністрації, працівниками навчального закладу проведено капітальний ремонт спортивної кімнати: підшито гіпсокартонними плитами стелю, пошпакльовано стіни, замінено підлогу, встановлено нові двері.

За сприяння спонсора Свінтозельського Богдана Володимировича та  ПП «Сіагрус», в особі  Свінтозельського Володимира Степановича та Свінтозельської Марії Олексіївни,  облаштовується  шкільне подвір’я  тротуарною бруківкою.

Усі класні приміщення, коридори та їдальня відремонтовані та чекають на учнів.

Слова щирої вдячності за матеріальну підтримку, у ході підготовки Стовпецької загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів до нового навчального року,   хочемо висловити:

приватному підприємцю Свінтозельському Богдану Володимировичу, керівникам ПП «Сіагрус» Свінтозельському Володимиру Степановичу та Свінтозельській Марії Олексіївні;  депутату районної ради, керівнику фермерського господарства «Відродження» Момотюку Володимиру Васильовичу;  сільському голові Пляшку Віктору Степановичу,  місцевим підприємцям Смаль Таїсії Василівні, Антонюку Петру Васильовичу, Вітошко Володимиру Григоровичу.

__________________________________________________________________________________________

25 річниця незалежності України

Наша країна, наш народ святкує вже в котре річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українців - бути господарями на своїй прекрасній і чарівній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Та історичні умови складалися так, що на українській землі панували більш згуртовані центральною владою народи-сусіди. Та попри все українці боролися за свою свободу.

З нагоди 25 річниці незалежності України ліцеїсти із Семидуб провели флешмоб "Я люблю Україну", взяли участь у хвилині мовчання, приуроченій вшануванню пам'яті всіх борців, що загинули в боротьбі за волю та незалежність України,  створили квіткові композиції "Україна єдина".

__________________________________________________________________________________________

День Державного Прапора

в Семидубському аграрному ліцеї і ЗОШ І-ІІ ступенів

Одним з найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід'ємної ознаки незалежності. Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині - герб, прапор, гімн. Сьогодні Державний прапор України святкує своє відродження. З нагоди свята в ліцеї було проведено ряд заходів.

Святкування Дня Державного Прапора розпочалося   урочистою лінійкою, яка завершилася флеш-мобом "Живи та міцній, українська держава, під прапором неба й родючих ланів". Ганок школи перетворився на площадку пісенного марафону "З Україною в серці", а шкільним бібліотекарем була організована тематична виставка до Дня Державного Прапора та 25 річниці Незалежності України "Україно, любове моя!"

__________________________________________________________________________________________

Опановуємо найефективніші моделі навчання

17-19 серпня директор Мирогощанської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Токар В.С. взяв участь у семінарі  з питань ефективних моделей навчання в місті Києві, організований оргкомітетом пілотного проекту на чолі з Наталією Яресько, головою Наглядової ради Аспен Інституту, для директорів 24 опорних шкіл.

Учасники семінару мали змогу поспілкуватись із заступником міністра освіти і науки  України П.К. Хобзеєм, довідатись про досвід Польщі з реформування освітньої мережі від Яна Герчинського, професора Інституту освітніх досліджень м. Варшава, дізнатись про найефективніші моделі навчання від Лілії Боровець, керівника центру інноваційної освіти «Про.Світ», послухати Романа Рудика, представника Майкрософт Україна про досвід світових шкіл Майкрософт.

Змістовною та корисною буза зустріч з колективом Київської школи №269, яка бере участь у педагогічному експерименті «Розумники», що передбачає використання електронних інтерактивних матеріалів для вивчення базових предметів у середній школі.

У ході роботи семінару кожен з його учасників отримав необхідну інформацію та поради від представників різноманітних фондів щодо правил написання проектів, оформлення заявок для участі та перемоги в грантах, пошуку коштів на їх успішну реалізацію, а також довідник корисних посилань та партнерських ресурсів.

Співпраця продовжується, на директорів чекає ще щонайменше три семінари. В навчанні також візьмуть участь учителі англійської мови цих шкіл, а також по 2 педагоги, які будуть відібрані самими організаторами.

__________________________________________________________________________________________

Зовсім скоро сріблястий дзвоник знову покличе в країну Знань. Свято першого дзвоника – особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоціями та хвилюваннями.

Нікого не оминає мрія про найкращу школу. Кожен учень хоче навчатися у хорошому закладі, усі батьки дбають, аби їх діти були оточені опікою, здобули глибокі знання та добре виховання. Мають таку мрію і школярі Шепетинської ЗОШ I-II ступенів. Тому дирекція школи, учительський колектив прикладають чимало зусиль, щоб дитячі сподівання здійснилися.

У школі, як і в усіх навчальних закладах району, проведена підготовка до нового навчального року. Пріоритетним завданням у підготовці Шепетинської ЗОШ до нового  2016-2017 навчального року та опалювального періоду була заміна низькоефективних і аварійних котлів. Відділом освіти було придбано два нові потужні котли та зведено новий димохід. Тепер ніякі морози не страшні, бо навчатимуться учні в теплих світлих класах.

Завершено також фасадні роботи, а саме: відремонтували сходи біля центрального входу школи та облицювали їх плиткою.

Надійними помічниками педагогів є батьки учнів. Приємно відзначити, що вони активно беруть участь у всіх процесах шкільного життя. Саме батьки зробили якісний ремонт у класних кімнатах, замінили кришки парт у двох класах, а також придбали для учнів 2 класу зручну у використанні меблеву стінку.

Оновлена школа  чекає своїх вихованців:галасливу допитливу малечу та серйозних старшокласників. Ми, вчителі, допоможемо кожному бути успішним, бо ж успіхи учнів – це й наші успіхи, і в майбутньому будемо робити все для того, щоб нові і нові таланти з’являлися у стінах школи.

 

__________________________________________________________________________________________

Варковицький НВК радо відкриває двері дошкільнятам та школярам у новому навчальному році.

За літній період за допомогою колективу НВК, батьків, підтримки Відділу освіти та Дубенської райдержадміністрації облаштовані затишні коридори, дошкільні групи,  класи та оновлені  меблі.

Для покращення санітарно-гігієнічних умов зроблено капітальний ремонт санвузлів першого поверху.

Колектив Варковицького НВК дякує всім за підтримку.

__________________________________________________________________________________________

Господарськими клопотами закінчували навчальний 2015-2016 рік та розпочали літній канікулярний період у Тараканівській ЗОШ І-ІІІ ст.

Завдяки фінансовій допомозі відділу освіти Дубенської райдержадміністрації  та сприянню батьків було зроблено дуже багато: по всій школі замінено  освітлення, встановлено нові підлоги у двох класних кімнатах,  панелі у кабінетах української мови та історії; утеплено стіни одного навчального кабінету, замінено старі вікна на сучасні у всіх шкільних приміщеннях.

Значну допомогу також надали сільський  голова Сорочинська Н.Г., спонсори – Мельничук Г.М. (керівник ЗАТ «Дубрик»), Володимир та Олег Меткі (керівники СГТзов ДАК), Пащук О.І. (керівник Тараканівського відділення ДАКу), голови батьківських комітетів Карпченко С.В. (6 кл.), Корендович Н.К. (3 кл.), Балюк О.В. (11 кл.), Мацюк І.В. (7 кл.).

Не залишились осторонь і вчителі школи, на плечі яких лягла організація поточного ремонту шкільних приміщень.

Завдяки спільним зусиллям Тараканівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 1 вересня відчинить свої двері в світлі та теплі класні кімнати.