Грудень 2016 року

Грудень 2016 року

Друк

23 грудня 2016 року відбувся районний збір лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів Дубенського району.

У ході засідання районної ради старшокласників «Темп»  лідерами проаналізовано стан реалізації спільних програм і проектів у 2016-2017 навчальному році, обговорено пріоритетні напрями діяльності органів учнівського самоврядування.

Координатор районної ради старшокласників Кіриченко Роман Михайлович провів заняття  з елементами тренінгу «Успіх. Видатні особистості регіону та секрети їх успіху». Метою його проведення стало прагнення допомогти старшокласникам не лише вдосконалити лідерські задатки, а й навчити їх практично ними користуватися у повсякденній практиці, діяти і змінювати життя на краще у своєму шкільному колективі, у своїй найближчій громаді; навчитися критично оцінювати дійсність, відстоювати свої погляди і прислухатися до чужих аргументів, знаходити порозуміння одні з одними, об’єднуватися з однодумцями та діяти заради досягнення спільної мети.

Районний збір лідерів учнівського самоврядування засвідчив: активні й ініціативні діти-лідери готові спільно втілювати у своїх школах цікаві проекти і з нетерпінням чекають на нові зустрічі.

___________________________________________________________________________________________

Під шепіт срібносяйного інею виводять вальсові терції скрипки грудня, а у залі засідань райдержадміністрації тепло, затишно й святково: яскраві кольори  веселки піднімали настрій, наповнювали радістю. 22 грудня 2016 року освітянська спільнота пошанувала педагогів, які сягнули висот педагогічного Олімпу Дубенщини. Святкове дійство відзначення  переможців I туру Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року - 2017"  незмінно відбувалось за участю особистостей, які цінують нелегкий учительський труд, завжди авторитетно підтримують освітянські надії, прагнення та починання - голови Дубенської райдержадміністрації Юрія Парфенюка, голови Дубенської районної ради Олександра Козака, заступника голови Дубенської райдержадміністрації Наталії Левшенюк, начальника відділу освіти Галини Вознюк, голови ради Дубенської районної організації профспілки працівників освіти і науки Наталії Андріюк.

Усіх фіналістів нагороджено грамотами відділу освіти, цінними подарунками, преміями районної ради профспілки працівників освіти та почесною відзнакою «Вчитель року - 2017». Найкращих педагогів щиро вітали й колеги та друзі з шкіл, сільські голови та працівники Вербської, Малосадівської, Мильчанської, Повчанської, Сатиївської сільських рад, Мирогощанської ОТГ, вихованці. А володарям почесного титулу «Вчитель року – 2017», - Тетяні Лічній, вчителю початкових класів Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів, Ользі Вальчук, вчителю біології Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Наталії Яцюк, учителю інформатики Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вручено грошові премії в розмірі посадового окладу.

Окрасою урочистостей стали виступи юних талантів Дубенщини, вихованців Здовбицької, Княгининської, Староносовицької шкіл, Будинку учнівської молоді,  музичні вітання  творчих педагогів Руслана Озірського з Верби, Олександра Кушнірука з Княгинина.

__________________________________________________________________________________________

22 грудня 2016 року на базі Дубенського районного методичного кабінету проведено засідання районної психолого–медико-педагогічної консультації. Батькам, педагогам надано рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу для дітей з особливими освітніми потребами.

__________________________________________________________________________________________

21 грудня 2016 року на базі Рачинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

Переможцями ІІ етапу стали:

9 клас

І місце –  Гіль Анжеліка, учениця Майданської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Шкурник Володимир, учень Листвинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Горбатюк Юлія, учениця Варковицької гімназії.

ІІІ місце – Копайгора Катерина, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Гордійчук Ірина, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

10 клас

І місце  - Васьковець Яна, учениця Семидубського аграрного ліцею.

ІІ місце – Думіцька Анна, учениця Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Мельникович Руслана, учениця Сатиївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

11 клас

ІІІ місце – Добровольська Анжела, учениця Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

____________________________________________________________________________________________

ЗАСНІЖЕНІ КАРПАТИ ВИПРОБОВУВАЛИ ЮНІ ТУРИСТИ-ЛИЖНИКИ

ДУБЕНСЬКОЇ РАЙОННОЇ СТАНЦІЇ ТУРИСТІВ

З 16 по 21 грудня 2016 року в селищі міського типу Славське Львівської області відбувся навчально-тренувальний збір кандидатів до збірної команди Рівненської області з лижного туризму з метою підготовки для участі у Кубку України.

Гуртківці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів»: Грондус Андрій, Карпюк Василь, Кот Юрій, Кішик Володимир, Чернишевський Богдан (Стовпецька ЗОШ  І-ІІІ ступенів), Ільчук Ірина,  Приходчук Анастасія (Березька ЗОШ І-ІІ ступенів), Гуменюк Ганна (Мирогощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів) під керівництвом директора-тренера Кравця Ігоря Васильовича разом із гуртківцями комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» із Рівненського, Рокитнівського та Острозького районів відпрацьовували технічні та тактичні елементи з лижного туризму.

Протягом шести насичених тренувальних днів сніжна та морозна погода подарувала нашим туристам-лижникам можливість не лише весело покататися, а й навчитися правильно працювати з лижним та туристичним спорядженням, долати різноманітні перешкоди та орієнтуватися в засніжених лісах Карпат.  Наші вихованці показали себе достойно, і ми хотіли б побажати їм результативно виступити на Всеукраїнських змаганнях, а ще гарних і веселих новорічно-різдвяних свят та чудових подарунків під ялинкою.

методист райСЮТур К. Маркопольська

____________________________________________________________________________________________

17 грудня 2016 року на базі Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики.

Переможцями стали:

9 клас

ІІІ місце – Ткач Сергій (Семидубський агр. ліцей)

11 клас

І місце – Колодій Ігор (Вербська ЗОШ)

ІІІ місце -  Стець Вадим (Смизька ЗОШ)

___________________________________________________________________________________________

Перші кроки дитини до дитячого садка, як правило, непрості.

Початок відвідування дошкільного навчального закладу дітей з особливими потребами – це не тільки нові умови життя і діяльності, режиму харчування, а й нові контакти оточення, нові взаємини, обов’язки.

З метою поглиблення знань практичних психологів з питань роботи з дітьми з особливими освітніми потребами у дошкільному навчальному закладі 16 грудня 2016 року на базі Студянського ДНЗ проведено засідання проблемної групи практичних психологів дошкільних навчальних закладів з теми «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами».

Завідувач Дубенської районної психолого-медико-педагогічної консультації Л.Чорноус  ознайомила присутніх з особливостями своєчасного виявлення дітей з особливими освітніми потребами в умовах дошкільного навчального закладу.

З питань ефективності формування мовленнєвих умінь і навичок у дошкільників виступила керівник районної психологічної служби М. Харчишина.

Зведенюк Л. М., практичний психолог Студянського дошкільного навчального закладу, презентувала використання методу «мандали» у роботі практичного психолога з дітьми з особливими освітніми потребами.

Усі учасники заходу були задоволені співпрацею та висловили вдячність за отриману актуальну та цікаву інформацію.

___________________________________________________________________________________________

16 грудня  2016 року на базі Tараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії. У зв’язку з хворобою частина учасників не зуміла приїхати, тому олімпіада була малочисельна.

Переможцями стали:

10 клас

І місце – Вовк Руслана (Вербська ЗОШ)

11 клас

ІІІ місце – Савчук Ангеліна  (Тараканівська ЗОШ)

__________________________________________________________________________________________

Творча лабораторія

вчителя образотворчого мистецтва Вікторії Шнирук

Сучасна школа чекає такого вчителя, який має високу фахову кваліфікацію та професійну культуру, здатний об'єктивно осмислювати педагогічні явища й факти, критично оцінювати й творчо сприймати педагогічну дійсність. Високі вимоги до сучасного педагога зумовлені об’єктивними потребами суспільства, новими завданнями, які ставить перед нами життя.

Процес оновлення неможливий без удосконалення професійної компетентності учителя — усвідомлення себе як інноваційної особистості шляхом самоаналізу власного «Я», відходу від стереотипів, відкритості до нового досвіду і готовності до змін. Нинішній школі потрібен педагог-психолог, дослідник, науковець, актор, здатний креативно вирішувати професійні завдання, співпрацювати з іншими та вести за собою. Одним словом той, хто любить і розуміє дітей.

Саме таким є  старший учитель образотворчого мистецтва Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вікторія Шнирук, яка 15 грудня 2016 року запросила у свою Творчу лабораторію  педагогів району. Засідання  з теми «Формування креативності учнів на уроках образотворчого мистецтва шляхом диференціації в навчанні»  відбулося з метою підвищення фахової майстерності учителів образотворчого мистецтва на основі передачі досвіду педагога-майстра, забезпечення процесу трансформації педагогічного досвіду в практичну діяльність.

У теоретичному блоці Творчої лабораторії вчитель презентувала власний веб-сайт, електронний посібник «Використання інтерактивних вправ на уроках образотворчого мистецтва», який у 2016 році був відзначений дипломом  ІІІ ступеня  у обласному конкурсі-ярмарку педагогічної творчості в номінації «Образотворче мистецтво».

Практичний блок  лабораторії був проведений у формі майстер-класу. Педагог ознайомила присутніх з технікою кінусайга. Вчителі образотворчого мистецтва мали змогу переглянути фрагмент   диференційованого  уроку та створити власний печворк на пінопласті.

Учасник Творчої лабораторії Лариса Бастюченко, вчитель образотворчого мистецтва Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, творчий наставник Вікторії Михайлівни, поділилася з колегами секретами техніки малювання кавою.

Усі присутні високо оцінили рівень Творчої лабораторії, досвід роботи учителя  щодо диференціації та індивідуалізації навчально-виховного процесу та погодилися з думкою, що систематичне застосування диференційованих завдань забезпечить кожному учневі оптимальний характер пізнавальної діяльності в процесі навчальної роботи.

__________________________________________________________________________________________

15 грудня 2016 року на базі Тараканівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Переможцями ІІ етапу стали:

7 клас

І місце – Сацюк Вікторія, учениця Малосадівського НВК.

ІІ місце – Верейко Іванна, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Ванік Аліна, учениця Молодавської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце – Наконечна Анна, учениця Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Харчук Богдан, учень Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

8 клас

І місце – Хіц Ольга, учениця Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Атаманюк Іванна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Шмигельська Інна, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Бондарчук Світлана, учениця Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Музика Вікторія, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Савчук Ганна, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Якимюк Вероніка, учениця Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

9 клас

І місце – Євтушок Яна, учениця Білоберізької ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Школярчук Марія, учениця Грядківського НВК.

ІІІ місце – Мартинчук  Вікторія, учениця Соснівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Мельничук Анна, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Собіпан Анастасія, учениця Варковицької гімназії.

ІІІ місце – Фесовець Дарина, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

10 клас

І місце – Ковальчук Іванна, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Фурманець Катерина, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Васьковець Яна, учениця Семидубського ліцею.

11 клас

І місце – Гаврилюк Анастасія, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Гордійчук Тетяна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Романів Марія, учениця Малосадівського НВК.

___________________________________________________________________________________________

Протягом 14-15 грудня 2016 року відбулися  професійні змагання за почесне  звання «Вчитель  року – 2017» в номінації «Інформатика»

14 грудня 2016 року на базі районного методичного кабінету відбувся очний етап конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Інформатика». За результатами відбіркового етапу для участі в очному етапі конкурсу визначилось 5 конкурсантів:

- Дейнека Андрій Андрійович,  вчитель Малосадівського НВК;

- Поліщук Катерина Леонідівна,  вчитель Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Лінник  Олена  Миколаївна,  вчитель Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

-Ольшевська Інна Володимирівна,  вчитель Сатиївської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Яцюк Наталія  Василівна, вчитель Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У ході очного етапу конкурсанти успішно презентували власний досвід, провели майстер-класи, продемонстрували вміння застосовувати сучасні освітні технології, склали тестування з фахової майстерності.

За результатами очного етапу   фіналістами стали:

- Дейнека Андрій Андрійович,  вчитель Малосадівського НВК;

- Поліщук Катерина Леонідівна,  вчитель Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Яцюк Наталія  Василівна, вчитель Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Фінальний етап відбувся  15 грудня 2016 року на базі Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів,  в якому конкурсанти  провели уроки, зробили самоаналіз їх та  захистили  навчальні проекти.

Ім’я переможця буде озвучено 22 грудня 2016 року у ході вшанування фіналістів всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017».

___________________________________________________________________________________________

Вифлеємська зірка – 2016

З метою залучення молоді до вивчення та популяризації кращих зразків українського народного мистецтва 14 грудня  2016 року на базі районного Будинку культури проведено І етап обласного етно-фестивалю «Вифлеємська зірка» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

У конкурсі взяли участь  гурти колядників, вокальні колективи і солісти 13 загальноосвітніх навчальних закладів: Варковицької гімназії, Мирогощанської, Повчанської, Привільненської, Стовпецької загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Білоберізької, Березької, Іваннівської, Листвинської,  Рачинської, Староносовицької, Тур’янської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів, Білогородського  навчально-виховного комплексу.

Рішенням журі визначено переможців  районного етапу конкурсу.

І місце

Гуч Лілія, учениця Староносовицької ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Т.Лагетко).

ІІ місце

Гурт колядників «Повчанські колядники» Повчанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник О.Вавринюк),

Гурт колядників «Різдвяна зірка» Рачинської ЗОШ  І-ІІ ступенів (керівник Н.Калаур).

ІІІ місце

Вокальний гурт «Дзвіночки» Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник О.Чуй).

Гурт колядників «Різдвяні передзвони» Листвинської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник О.Онищук).

Гурт колядників «Різдвяна зірочка» Білогородського НВК  (керівник Л.Копко).

__________________________________________________________________________________________

14 грудня 2016 року на базі Дубенського районного методичного кабінету проведено засідання районної психолого–медико-педагогічної консультації. Батькам, педагогам надано рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу для дітей з особливими освітніми потребами.

__________________________________________________________________________________________

13 грудня 2016 року на базі Рачинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

Переможцями ІІ етапу стали:

8 клас

І місце – Гоженко Данило, учень Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Власюк Наталія, учениця Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Атаманюк Іванна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Дацюк Марія, учениця Березької ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце – Якимюк Вероніка, учениця Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Дженеджелюк Катерина, учениця Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

9 клас

І місце – Поліщук Сергій, учень Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Матвійчук Дмитро, учень Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Шумеєва Іванна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Посільська Мирослава, учениця Малосадівського НВК.

ІІІ місце – Гриньова Олександра, учениця Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце –Матвійчук Вікторія, учениця Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце – Поліщук Степан, учень Птицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

10 клас

І місце – Телевяк Максим, учень Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Васьковець Яна, учениця Семидубського аграрного ліцею.

ІІІ місце – Вовк Руслана, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

11 клас

І місце – Романів Марія, учениця Малосадівського НВК.

ІІ місце – Афанасієва Яна, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Савчук Ангеліна, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

___________________________________________________________________________________________

Новорічно-Різдвяна казка у дитячій творчості

На виконання плану проведення районних масових заходів за напрямками позашкільної світи на базі комунального закладу «Районний Будинок учнівської молоді» Дубенської районної ради в період з 07 по 12 грудня проходили новорічно-різдвяна виставка  «Новорічна композиція» та  конкурс «Український сувенір».

У даних заходах взяли участь учні  19 загальноосвітніх навчальних закладів  та вихованці районного  Будинку учнівської молоді. На розгляд журі було представлено 87 конкурсних експонатів у різних номінаціях.

Цьогорічна виставка відзначилася оригінальністю експонатів і активністю учасників. Найбільша кількість робіт була представлена за напрямом «Стилізована ялинка», «Новорічна композиція», «Новорічний подарунок», «Новорічний вінок».

Яскраво виглядали ялинки у сучасному стилі, які були виготовлені з природних матеріалів та матеріалів вторинного використання. Дерева прикрашали сухоцвіти, іграшки з соломи, лози, листя кукурудзи, новорічні  стрічки. Зацікавлення серед відвідувачів викликали ялинки виготовлені  мушель морських молюсків, сизалю.

Роботи за напрямом «Новорічна композиція» вирізнялися розмаїттям форм, кольорів та матеріалів. Виготовлені дитячими руками роботи за напрямом  «Новорічний вінок» показали високий рівень майстерності учнів.

У напрямі  «Новорічний подарунок» діти представляли ялинкові прикраси з матеріалів вторинного використання, м’які іграшки – сніговики, ангели та інші герої Різдвяного вертепу. Оригінальні  іграшки-сувеніри  «Півник – символ 2017 року» були виконані технікою канзаши.

Теплий і світлий настрій українських традицій втілений у роботах представлений на виставку «Український сувенір». Зразки традиційних і копії стародавніх іграшок, дизайнерські вироби, сучасні саморобні іграшки і предмети вжитку виготовлені умілими руками юних майстрів органічно поєднують національні художні традиції і сучасні тенденції

Щоразу вражає розмаїття дитячих робіт представлених на конкурс, фантазія та творчі задуми школярів та вихованців гуртків Привільненської, Квітневської, Смизької, Тростянецької. Плосківської, Молодавської загальноосвітніх навчальних закладів. Стежать за сучасними та модними тенденціями серед новорічних прикрас та сувенірної продукції вихованці гуртків «Народної творчості», «Чарівна нитка», «Паперопластика» районного Будинку учнівської молоді та учні Судобицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Щороку новорічно-різдвяна виставка дитячих робіт дарує святковий настрій як учасникам так і відвідувачам, творить зимову казку та новорічні дива.

__________________________________________________________________________________________

Вчителі Дубенщини продовжують професійні змагання за почесне  звання «Вчитель  року – 2017».

12 грудня 2016 року на базі районного методичного кабінету відбувся очний етап конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Біологія». За результатами відбіркового етапу для участі в очному етапі конкурсу визначилось 5 конкурсантів:

- Вальчук Ольга Олексіївна, вчитель Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Козяр Ірина Петрівна, вчитель Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Наумчук Олена Яківна, вчитель Староносовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Радчук Ольга Ростиславівна, вчитель Сесидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів;

- Яцюк Людмила Іванівна, вчитель Микитицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

У ході очного етапу конкурсанти успішно презентували власний досвід, провели майстер-класи, продемонстрували вміння застосовувати сучасні освітні технології, склали тестування з фахової майстерності.

За результатами очного етапу  визначилась трійка фіналістів:

- Вальчук Ольга Олексіївна, вчитель Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Козяр Ірина Петрівна, вчитель Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Радчук Ольга Ростиславівна, вчитель Сесидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів.

Фінальний етап відбудеться 14 грудня 2016 року на базі Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який передбачє проведення уроку та його самоаналіз, захист навчального проекту.

__________________________________________________________________________________________

10 грудня  2016 року на базі Рачинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнськиї учнівських олімпіад з  англійської мови.

Переможцями стали:

8 клас

І місце –  Міль Юлія, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце   – Обухова Дарія, учениця Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце –  Літвінчук Тетяна учениця  Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

9 клас

І місце    – Ніколюк Марія, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце  – Дрозд Софія, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце  – Поліщук Степан, учень  Птицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

10 клас

І місце – Ковальчук Іванна, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце –  Барабаш Олена, учениця Варковицької гімназії.

ІІ місце –   Кирина Діана, учениця Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

11 клас

І місце    – Музичук Василь, учень  Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце –   Фігнар Тетяна, учениця Квітневської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Сорока Тетяна, учениця Варковицької гімназії.

___________________________________________________________________________________________

09 грудня  2016 року на базі Tараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з фізики, в якому взяли участь 39 учнів.

Переможцями стали:

7 клас

І місце – Семенюк Іван   (Вербська ЗОШ)

ІІ місце – Гуда Юлія (Сатиївська ЗОШ)

Карасюк  Катерина (Мирогощанська ЗОШ)

ІІІ місце – Карасюк  Катерина (Мирогощанська ЗОШ)

Юхимчук Марія (Привільненська ЗОШ)

8 клас

І місце – Бабійчук Мирослава  (Вербська ЗОШ)

ІІ місце – Окренець Руслана (Білогородська ЗОШ)

Шмигельська Інна  (Вербська ЗОШ)

ІІІ місце – Борак Дмитро  (Привільненська ЗОШ)

Карпюк Олександр (Варковицька гімназія)

9 клас

І місце – Ямпольський Василь (Смизька ЗОШ)

ІІ місце – Дрозд Софія (Тараканівська ЗОШ)

ІІІ місце – Попач Ірина (Варковицька гімназія)

10 клас

І місце – Вовк Руслана (Вербська ЗОШ)

ІІ місце – Терещук Тетяна (Тараканівська ЗОШ)

11 клас

І місце – Гордійчук Тетяна  (Княгининська ЗОШ)

ІІІ місце –  Сиротинський Сергій (Семидубський агр. ліцей)

__________________________________________________________________________________________

У продовж тижня, що минув, учні та вихованці загальноосвітніх, позашкільних та дошкільних навчальних закладів району активно долучилися до загальнообласної акції «Не будь байдужим!». Дітьми  Дубенщини зібрано канцелярське приладдя, книги, сувеніри,  настільні ігри, одяг, засоби особистої гігієни, підготовлені листи, вітання, тематичні малюнки одноліткам з Луганщини до Дня Святого Миколая.

Станом на 09.12.2016 року у акції взяли участь учні та вихованці 23 загальноосвітніх шкіл, 7 навчально-виховних комплексів, 5 дошкільних навчальних закладів, 2 позашкільних навчальних закладів.

__________________________________________________________________________________________

08 грудня 2016 року на базі Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся фінальний етап І (районного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Початкова освіта», який передбачав проведення уроку та його самоаналіз, захист проекту.

Кожен з конкурсантів  - Олена Євтух, вчитель Жорнівського НВК, Тетяна Лічна, вчитель Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів, Вікторія Цюра, вчитель Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, продемонстрував володіння дидактичними та фаховими знаннями, навчальним матеріалом; науковість та доступність викладення навчального матеріалу, доцільність використання інноваційних педагогічних технологій, ІКТ. Педагоги –фіналісти проявили і особистісні якості: креативність, ерудицію, культуру мовлення та спілкування, уміння володіти класом, організовувати його роботу.

Ім’я переможця буде озвучено 22 грудня 2016 року у ході вшанування фіналістів всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017».

__________________________________________________________________________________________

08 грудня 2016 року на базі Тараканівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії.

Переможцями ІІ етапу стали:

7 клас

І місце – Остапенко Ангеліна, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Коблюк Павло, учень Староносовицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце – Гордійчук Вікторія, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Хмара Діана, учениця Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

8 клас

І місце –  Шмигельська Інна, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Зелінська Аліна, учениця Варковицької гімназії.

ІІІ місце – Гоженко Данило, учень Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

9 клас

І місце  – Дрозд Софія, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Максімов Віктор, учень Птицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

10 клас

І місце – Вовк Руслана, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Кирина Діана, учениця Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

11 клас

І місце – Афанасієва Яна, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце  – Гордійчук Тетяна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Корчун Володимир, учень Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

___________________________________________________________________________________________

06 грудня 2016 року відбувся очний етап І (районного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Початкова освіта». За результатами відбіркового етапу, у ході якого члени журі вивчали висновки шкільних методичних об’єднань про педагогічну та методичну діяльність конкурсантів, анкети учасників, інформаційні картки 16 педагогів із 11 загальноосвітніх шкіл та 4 навчально-виховних комплексів для участі в очному етапі конкурсу визначилось 5 конкурсантів, які відповідно до випробувань набрали найбільшу кількість балів:

-Доманська Л.П., вчитель початкових класів Тростянецького НВК;

-Євтух О.А., вчитель початкових класів Жорнівського НВК;

-Лічна Т.Й., вчитель початкових класів Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів;

-Стрельчук Н.В., вчитель початкових класів Придорожнянської ЗОШ І ступеня;

- Цюра В.В., вчитель початкових класів Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У ході очного етапу, який проходив на базі районного методичного кабінету, конкурсанти представляли власний досвід роботи, проводили  майстер-класи, демонструючи успішне застосування інтерактивної, проектної, ігрової, інформаціно - комунікаційних технологій та власних інноваційних освітніх розробок, складали тестування з фахової майстерності.

За результатами очного етапу  визначилась трійка фіналістів:

- Євтух О.А., вчитель початкових класів Жорнівського НВК;

- Лічна Т.Й., вчитель початкових класів Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів;

- Цюра В.В., вчитель початкових класів Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

__________________________________________________________________________________________

3 грудня 2016 року на базі Семидубського аграрного ліцею і ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з інформаійних технологій, в якому взяли участь 25 учнів району.

Переможцями стали:

8 клас

І місце - Бабійчук Мирослава (Вербська ЗОШ)

ІІ місце - Протуренко Анастасія ( Смизька ЗОШ)

Міль Юлія  (Мирогощанська ЗОШ)

9 клас

І місце - Янчак Вадим (Семидубський агр. ліцей)

ІІ місце - Денисюк Яна (Мильчанська ЗОШ)

ІІІ місце - Шкурник Володимир (Листвинська ЗОШ)

10 клас

І місце - Коблюк Олександр (Вербська ЗОШ)

ІІ місце - Хмара Назарій (Стовпецька ЗОШ)

ІІІ місце - Бованко Сергій (Семидубський агр. ліцей)

Коцюк Михайло (Варковицька гімназія)

11 клас

І місце - Москалюк Марія (Семидубський агр. ліцей)

ІІ місце - Літвінчук Дмитро (Вербська ЗОШ)

ІІІ місце - Братійчук Аліна (Смизька ЗОШ)

___________________________________________________________________________________________

02 грудня 2016 року на базі Студянської ЗОШ І-ІІІ ступенів   проведено методичне об’єднання вчителів 2-х класів із теми “Інтегрований підхід у навчанні другокласників”,  у роботі якого взяли участь 32 педагоги району.

Бабійчук З.М., вчитель початкових класів Білогородської  ЗОШ І-ІІ ступенів, провела майстер-клас з теми “Система інтегрованих завдань спрямованих на застосування другокласниками способів навчально-пізнавальної діяльності”.

Лічна Т.Й., вчитель початкових класів  Семидубського аграрного ліцею, презентувала досвід роботи з теми: “Шляхи інтеграції навчання під час вивчення предметів у початковій школі”.

Доманська Л.П., вчитель Тростянецького НВК ознайомила присутніх із особливостями побудови інтегрованого уроку як цілісного творчого процесу.

У практичній частині роботи методичного об’єднання вчителі відвідали  інтегрований урок літературного читання-трудового навчання  в 2 класі (вчитель Студянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Халюк С.В.), поділились своїми враженнями та досвідом роботи з  питання  проведення інтегрованих уроків у молодших школярів.

___________________________________________________________________________________________

02 грудня 2016 року на базі Мирогощанської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з екології. Учні 10 -11 класів писали тестове оцінювання знань та презентували науково – дослідницькі проекти на екологічну тематику.

Переможцями ІІ етапу стали:

10 клас

І місце – Весельська Вікторія, учениця Квітневської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Рожко Андрій, учень Сатиївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

11 клас

І місце – Надаховський Владислав, учень Квітневської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце  - Сойко Марина, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Скаржинець Давид, учень Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Буркацька Ірина, учениця Семидубського аграрного ліцею.

ІІІ місце – Паска Максим, учень Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

___________________________________________________________________________________________

На виконання плану заходів відділу освіти Дубенської райдержадміністрації, комунальної установи “Дубенський районний методичний кабінет при відділі освіти Дубенської райдержадміністрації”, з метою покращення військово - патріотичного виховання молоді та підготовки молоді до служби в ЗСУ, за сприяння Дубенської районної організації Товариства сприяння обороні України 02 грудня  2016 року на базі спортивного залу Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися районні змагання зі стрільби з ПМ гвинтівки (особисті та командні) серед учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів. У змаганнях взяли участь учні з 15 загальносвітніх шкіл І-ІІІ ступенів. Загальна кількість учасників змагань – 30 учнів.

Переможцями та призерами змагань зі стрільби з ПМ гвинтівки стали:

в загальнокомандному заліку -

1 місце – Привільненська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель ЗВ  Здолбіцький В.Ю.);

2 місце – Вербська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель ЗВ Петіков О.Д.);

3 місце – Мильчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів (вчитель ЗВ Солоняк С.М.)

в особистому заліку –

1 місце – Якута Михайло – учень 11 класу Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Маленко Тетяна – учениця 11 класу Вербської ЗОШ     І-ІІІ ступенів;

2 місце – Пасічник Василь – учень 11 класу Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Марчук Тетяна – учениця 11 класу Варковицької гімназії;

3 місце – Шаповал Андрій – учень 11 класу Сатиївської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Метелюк Дарина – учениця 10 класу Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

___________________________________________________________________________________________

Результати ІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика

3 клас

І місце – Синюк Єлизавета,  учениця Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Пахолюк Роман,  учень Смизької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Слободенюк Іллона, учениця Майданської ЗОШ І-ІІ ступенів.

4 клас

І місце – Радчук Катерина, учениця Семидубського аграрного ліцею.

ІІ місце – Вальченко Анастасія, учениця Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Савчук Анастасія, учениця Шепетинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

5 клас

І місцеНаконечний Роман, учень Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце  – Іванюк Софія, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Мартяк Іванна, учениця Плосківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

6 клас

І місце – Штука Дарина, учениця Шепетинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Місюк Іванна, учениця Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце – Лисун Юлія, учениця Здовбицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

7 клас

І місце – Верейко Іванна, учениця Тараканівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Ляшик Дарина, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Сацюк Вікторія, учениця Малосадівського НВК.

8 клас

І місце – Хіц Ольга, учениця Рачинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІ місце – Атаманюк Іванна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Шмигельська Інна,  учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

9 клас

І місце – Мельничук Анна, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІ місце – Євтушок Яна, учениця Білоберізької ЗОШ І-ІІ ступенів.

ІІІ місце – Собіпан Анастасія, учениця Варковицької гімназії.

10 клас

І місце – Васьковець Яна, учениця Семидубського аграрного ліцею.

ІІ місце – Фурманець Катерина, учениця Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Берлінець Діана, учениця Соснівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

11 клас

І місце – Романів Марія, учениця Малосадівського НВК.

ІІ місце – Гаврилюк Анастасія, учениця Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце – Гордійчук Тетяна, учениця Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

__________________________________________________________________________________________

У ході проведення загальнообласної  акції  «Не будь байдужим!» учнями загальноосвітніх шкіл району зібрано канцелярське приладдя, книги, сувеніри,  настільні ігри, одяг, засоби особистої гігієни, підготовлені листи, вітання, тематичні малюнки одноліткам з Луганщини до Дня Святого Миколая.

Станом на 01.12.2016 року у акції взяли участь Птицька, Плосківська ЗОШ І-ІІ ступенів, Костянецький, Перерослянський НВК, районна Станція юних туристів.

Збір подарунків триває.

____________________________________________________________________________________________

01 грудня 2016 року на базі Семидубського аграрного ліцею і загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

Переможцями ІІ етапу стали:

10 клас

І місце – Сиротинська Інна, учениця Семидубського аграрного ліцею.

11 клас

І місце – Москалюк Марія, учениця Семидубського аграрного ліцею;

ІІ місце  - Мандрицька Мар’яна, учениця Семидубського аграрного ліцею;

ІІІ місце – Гордієвич Марія, учениця Малосадівського НВК.