Липень 2017 року

Липень 2017 року

Друк

12 липня завершилась процедура зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Цьогоріч понад 32 тис. абітурієнтів зареєструвались для проходження зовнішнього незалежного оцінювання на теренах Волинської, Львівської та Рівненської областей.

Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти висловлює щиру подяку всім, хто був задіяний до підготовки, організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Насамперед дякуємо педагогічним, науково-педагогічним працівникам, залученим до процедур в пунктах проведення та пунктах перевірки ЗНО 2017. А це близько  10 тис. осіб, які крок за кроком, поруч з нами, пройшли процедуру підготовки та проведення ЗНО, проявили свій професіоналізм, відповідальність та готовність співпрацювати задля забезпечення рівних та справедливих умов доступу до вищої освіти, кращого майбутнього в освіті України.

До процедур ЗНО залучались також співробітники державної служби спецзв’язку, національної поліції, медичні працівники, члени громадських організацій, без яких процес ЗНО не міг би відбутись. Спасибі вам за професіоналізм, відповідальність, відданість справі та  надіємось на подальший розвиток уже сформованих дружніх відносин задля успіху у розвитку освіти України.

___________________________________________________________________________________________

Гуртківці райСЮТур підкорили Говерлу

З 1 по 5 липня 2017 року гуртківці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів», учні Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Птицької ЗОШ І-ІІ ступенів взяли участь у спортивному ступеневому пішохідному поході у рамках участі у І (обласному) турі конкурсу звітів про туристсько-спортивні походи по Карпатах.

Разом з керівником, директором станції юних туристів Ігорем Васильовичем Кравцем учасники здійснили ступеневий туристсько-спортивний пішохідний похід за маршрутом: смт. Верховина – с. Красник  – с. Дземброня – г. Піп Іван – г. Говерла - г. Брескул – пол. Пожижевська – – т/б «Заросляк» – смт. Ворохта.

Під час походу учасники відвідали:

- селище міського типу Ворохту, центр підготовки українських спортсменів зі стрибків з трампліну та лижних перегонів, розташоване на висоті 850 метрів над рівнем моря;

- село Дземброня, де збереглися давня культура, національні традиції, унікальні звичаї та обряди, які по-своєму сприяють розвиткові туристичного потенціалу краю;

- полонину Пожижевська, де з 1899 року діє метеостанція, яка у зв’язку з особливостями рельєфу виконує роль сніголавинної станції і стаціонар Інституту екології Карпат НАН України (відділу популяризації екології);

- навчально-спортивну базу «Заросляк», самий високогірний об’єкт спортивно-оздоровчої інфраструктури України, яка розташована на висоті 1330 метрів над рівнем моря.

Юні туристи Дубенщини під час походу підкорили три з десяти найвищих вершин Українських Карпат – гору Говерла (2061 м), гору Піп Іван (2028 м) та гору Брескул (1911 м).

При піднятті на Говерлу гуртківці мимоволі стали учасниками зйомки проекту «Здійсни мрію» телеканалу «1+1». Цей проект покликаний дарувати радість та здійснювати великі бажання тисяч тяжко хворих дітей з усієї України, для яких кожен прожитий день - це чудо. Такі діти мають бачити не тільки біль медичних процедур і сльози близьких, а й світ, наповнений добром та усмішками, радістю, любов’ю, теплом і підтримкою. Так, під час сходження по дорозі вони зустріли трьох друзів, один з яких хворий на ДЦП. Вони створили спеціальний пристрій, який фіксував хворого на плечах в одного з учасників, а інший - обв'язавшись спеціальним ременем ішов спереду і допомагав рухатися. Наші гуртківці допомогли учасникам проекту нести багаж та спорядження, а також згодом мали можливість поспілкуватися з друзями, які розповіли про їх мрії і те як їх досягти.

Втомлені, але щасливі, учасники походу повернулись додому, залишивши собі незабутні та неповторні враження… Адже, якими б  важким не були рюкзаки, як би плечі не «відвалювалися», як би ноги вщент не були стерті та мокрі та як би дихання не збивалося… всіх неодмінно під час подорожі тішила краса гір та хмар. Бажання ще не раз опинитися в горах для гуртківців стало ціллю! Вони з нетерпінням чекають, коли знову буде організовано наступну «вилазку» в гори, адже що більші труднощі доводиться зустрічати в поході, тим сильнішими і яскравішими будуть ці емоції і переживання. Це варто просто б назвати «похідною ейфорією», адже, як стверджував Володимир Висоцький: «Краще гір можуть бути лише гори, на яких ти ще не бував!!!»