Лютий 2018 року

Лютий 2018 року

Друк

 

28 лютого 2018 року відбувся районний конкурс-огляд читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській». Переможці відбіркових етапів, які пройшли у Варковицькому, Вербському, Повчанському, Семидубському, Тараканівському освітніх округах району, зібралися у районному методичному кабінеті аби не просто вшанувати пам'ять геніального поета, а й серцем відчути його невмируще слово, продемонструвати велику повагу і незмінну любов до світоча національної української  літератури.

У конкурсі взяли участь 15 читців-декламаторів і юних поетів із 9  закладів загальної середньої освіти, переможці відбіркових етапів.

За рішенням журі конкурсу-огляду кращими читцями-декламаторами визнано:

Карачун Дарину, ученицю Малосадівського навчально-виховного комплексу;

Петронюк Вікторію, ученицю Плосківської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів;

Радчука Максима, учня філії с.Майдан Семидубського навчально-виховного комплексу.

У номінації  “Юні поети” перемогу  здобула Лакатош Ліна, учениця Білогородського навчально-виховного комплексу.

У ході конкурсу вірші Тараса Шевченка, власні поезії юних поетів Дубенщини засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

_______________________________________________________________________________________________

ЛИЖНІ МАНДРИ ЮНИХ ТУРИСТІВ ДУБЕНЩИНИ

З 23 по 25 лютого 2018 року гуртківці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів», учні Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом директора-тренера Кравця Ігоря Васильовича здійснили лижний похід ІІІ ступеня складності територією Дубенського, Млинівського та Рівненського районів з метою участі у Чемпіонаті України з туристсько-спортивних походів.

Юні лижники подолали близько 90 кілометрів за маршрутом с. Стовпець – м. Дубно – смт. Оржів – смт. Клевань.

Під час подорожі туристи-лижники подолали засніжені простори між даними населеними пунктами, освоїли прокладання лижні відкритою місцевістю, лісовими масивами та заболоченими ділянками. Мандруючи, юні лижники, відвідали Шевченкове джерело в с. Підлужжя, Тараканівський форт, проклали лижню через Тунель кохання з смт. Оржів до смт. Клевань та відкрили для себе ще багато цікавих та мальовничих куточків нашого краю.

Також потрібно відмітити високі фізичні та морально-вольові якості учасників лижного походу, адже необхідною умовою для участі в зимових подорожах є добра переносимість холоду, здатність в умовах постійно низьких температур не втрачати робочі форми і, що не менш важливо, психічної рівноваги. Будь-який зимовий похід – це не тільки досягнення певних спортивних, краєзнавчих або наукових цілей, а й постійне подолання несприятливого впливу природного се­редовища.

Тож, бажаємо нашим юними туристам-лижникам відкриття нових цікавих маршрутів, побільше снігу та легких рюкзаків.

учасники лижного

туристсько-спортивного походу

Ільчук Ірина та Приходчук Анастасія

________________________________________________________________________________________________

23 лютого 2018 року відбулося засідання методичного об’єднання вчителів фізики району з теми «Модернізація навчально-виховного процесу з метою підвищення ефективності навчання та розвитку компетентностей учнів», в якому взяли участь 19 вчителів.

На засіданні методичного об’єднання розглядались питання:

-  Формування ключових компетентностей шляхом активізації творчих здібностей.

-  Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу.

-  Робота з обдарованими дітьми.

Також відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорили  результати  проведеного ярмарку педагогічної творчості «Освітянські обрії Дубенщини 2018», підсумки олімпіад і конкурсів з фізики, підготовку  учнів до ЗНО.

Переможці ярмарку педагогічної творчості «Освітянські обрії Дубенщини 2018» презентували свої роботи.

Було проведено діагностування членів методоб’єднання з метою планування роботи на наступний рік.

_______________________________________________________________________________________________

Щиро вітаємо Аллу Павлівну Поведінку, вчителя Миргощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, лауреата ІІ туру всеукраїнського конкурсу «Вчитель року -2018», яка за підсумками випробувань упродовж 21-23 лютого 2018 року увійшла в четвірку найкращих вчителів німецької мови Рівненщини.

У змаганнях Алла Павлівна продемонструвала вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі «Нової української школи», обираючи оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання під час захисту проекту, ведення дискусії за темами, обраними шляхом жеребкування, та на показовому уроці у Зорянській школі.

Урочистості з нагоди вшанування переможців конкурсу відбулись 23 лютого в ошатній залі комунального закладу «Школа-інтернат ІІ – ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей». Премії та нагороди кращим педагогам області вручали заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, обласний очільник освіти Григорій Таргонський та ректор Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Бажаємо шановній Аллі Павлівні міцного здоров’я, щастя, сили та наснаги у подальшій професійній діяльності!

__________________________________________________________________________________________

З метою ознайомлення з техніками арт-терапії в роботі з дітьми 23 лютого 2018 року на базі Районного Будинку учнівської молоді відбулося методичне об’єднання практичних психологів.

Керівник районної психологічної служби, Харчишина М.О., запропонувала практичним психологам розглянути питання «Використання арт-терапевтичних технік у корекційній, діагностичній та консультативній роботі практичного психолога».

Практичний психолог Іваннівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Коцюбинська Н.М., продемонструвала змістовну презентацію з теми «Арт-терапія як метод в роботі практичного психолога».

Меринюк І. К., практичний психолог Районного Будинку учнівської молоді, ознайомила присутніх з техніками арт-терапії в роботі практичного психолога з дітьми.

Усі учасники заходу були задоволені співпрацею та висловили вдячність за отриману актуальну та цікаву інформацію.

_______________________________________________________________________________________________

23 лютого 2018 року на базі районного методичного кабінету проведено районне методичне об’єднання вихователів груп продовженого дня з теми “Реалізація компетентнісного підходу у формуванні особистості молодшого школяра  в умовах роботи ГПД”. За “круглим столом” присутні обговорили питання  організації доцільного режиму з урахуванням вікових особливостей розвитку школярів.

Білецька О.А., керівник методичного об’єднання вихователів ГПД, перед присутніми вихователями презентувала матеріал з теми “Компетентнісний підхід у взаємодії вихователя й дитини”.

У практичній частині роботи вихователі ознайомились із сучасними формами й методами роботи  в групі продовженого дня та переглянули    відеофрагменти занять у різновіковій групі.

_______________________________________________________________________________________________

22 лютого 2018 року – другий день настановної сесії в рамках проведення регіональних тренінгів підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть учнів 1-их класів у 2018-2019 навчальному році.  Педагоги виконували практичні завдання, які допоможуть їм у створенні освітнього середовища, забезпеченні різних форм інтегрованого навчання, залученні до педагогічної взаємодії родини дітей, інших партнерів, в оцінці власної практики в контексті освітніх новацій. Учасники навчального тренінгу поглибили також знання про інструменти педагогіки партнерства, рольовий репертуар вчителя початкових класів.

_______________________________________________________________________________________________

21 лютого 2017 року на базі Малосадівського НВК відбулося  засідання Школи становлення новопризначеного педагога-виховника з теми «Інтерактивні ігрові технології – шлях до формування творчої особистості учня».

Заступник директора з виховної роботи Малосадівського НВК Вечеринська Лілія Олександрівна презентувала досвід виховної роботи навчального закладу, проблеми, знахідки та перспективи, а педагог-організатор Зелінська Тамара Петрівна організувала для учасників семінару захоплюючий квест «День ікс».

Методист РМК Чорнобай Ольга Петрівна провела з учасниками семінару методичний батл «Використання інтерактиву: за і проти». Молоді педагоги-організатори та заступники директорів з виховної роботи обґрунтували доцільність використання інтерактивних ігрових технологій у виховному процесі, визначали переваги та недоліки їх використання, а також ділилися досвідом використання інтерактивних ігрових технологій у роботі з учнями.

Новопризначені педагоги-виховники ознайомилися з ефективними методами та цікавими  формами виховної роботи з метою власного використання в подальшій професійній діяльності.

Всі учасники семінару щиро подякували господарям – адміністрації  Малосадівського НВК за створені умови і затишну атмосферу для проведення семінару.

_______________________________________________________________________________________________

З першого вересня 2018 року педагоги району розпочнуть працювати за новим Державним стандартом початкової загальної освіти, що забезпечує реалізацію Концепції Нової української школи, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 988 «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року».

Наказом  Міністерства освіти і науки України №1021 від 13.07.2017 року «Про організаційні питання запровадження Концепції Нової української школи у загальноосвітніх навчальних закладах І ступеня» затверджено План заходів щодо запровадження Концепції Нової української школи у загальноосвітніх навчальних закладах І ступеня, відповідно до якого вчителі початкових класів повинні пройти курси підвищення кваліфікації як агенти якісних змін в освіті.

Тому з метою належної підготовки педагогів загальноосвітніх навчальних закладів району до запровадження Концепції Нової української школи 21 лютого 2018 року на базі районного методичного кабінету за участю регіонального тренера Вікторії Салтишевої, завідувача кабінету початкової та дошкільної освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розпочали підвищення кваліфікації 26 учителів шкіл району, 7 педагогів Смизької ОТГ, які навчатимуть учнів перших класів у 2018-2019 начальному році.

Упродовж першої сесії розпочато обговорення викликів, що стоять перед початковою школою, мети та головних компонентів Нової української школи, серед яких – дитиноцентризм, компетентнісний підхід та педагогіка партнерства, визначення нових професійних ролей і завдань сучасного вчителя в контексті реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти та особливостей розвитку дітей  6-7 річного віку.

_______________________________________________________________________________________________

21 лютого 2018 року на базі Плосківської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів трудового навчання з теми «Технологія виготовлення аплікації з гофрованого паперу».

Керівник методоб’єднання  Готюк Михайло Іванович та вчитель Мильчанської ЗОШ І-ІІ ступенів Шнирук Вікторія Михайлівна  вказали основні недоліки, що вплинули на результати ІІІ туру олімпіади з трудового навчання.

Керівник семінару-практикуму, Манзюк Ігор Станіславович, провів із вчителями практичне заняття щодо сучасної структури уроку трудового навчання.

Завершив захід  майстер-клас  вчителя трудового навчання Плосківської ЗОШ І-ІІ ступенів Вітюк Людмили Ігорівни, яка запропонувала педагогам освоїти  нову техніку виготовлення аплікації – торцювання. Спільними зусиллями картину голуба було завершено.

_______________________________________________________________________________________________

16 лютого 2018 року на базі Дубенського районного методичного кабінету проведено засідання районної психолого–медико-педагогічної консультації. Обстежено дітей з особливими освітніми потребами. Батькам, педагогам надано рекомендації щодо навчання та виховання дітей.

_______________________________________________________________________________________________

16 лютого 2018 року на базі Птицької ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання методичного об’єднання вчителів математики Дубенського району з теми «Обдарованість: нові підходи до наболілих проблем»,  в якому взяли участь   22 вчителя математики району.

На засіданні методичного об’єднання розглядались питання:

-          Виховання творчої особистості – завдання педагогів.

-          Проблеми, які виникають під час роботи з обдарованими дітьми.

-          Умови, необхідні для розвитку обдарованої дитини.

-          Методика формування системи роботи з обдарованою дитиною.

-          Матриця для виявлення ознак обдарованості у дітей.

-          Модель компетентності педагога, який працює з обдарованою дитиною.

-          Підготовка учнів до підсумкової державної атестації та  ЗНО з математики.

Вчителі математики поділились   досвідом  роботи з обдарованими дітьми.

_______________________________________________________________________________________________

З метою демонстрування досягнень педагогів навчальних закладів району у впровадженні сучасних освітніх технологій, поширення кращого педагогічного досвіду 15 лютого 2018 року в залі засідань Дубенської районної ради пройшла ХV виставка-ярмарок педагогічної творчості “Освітянські обрії Дубенщини - 2018”.

Захід, який уже традиційно є святом краси інтелекту та професійного спілкування,  відбувався за участю особистостей, які поважають та цінують педагогічну працю, завжди авторитетно підтримують освітянські надії, прагнення та починання - голови Дубенської райдержадміністрації Юрія Парфенюка, першого заступника райдержадміністрації Володимира Іщука, заступника голови райдержадміністрації Наталії Левшенюк, начальника відділу освіти райдержадміністрації Галини Вознюк, прес-секретаря районної ради Віктора Джурика.

У 10 номінаціях «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Спеціальна освіта», «Географія», «Економіка», «Фізика», «Математика», «Інформатика», «Інформаційні технології в освітньому процесі», «Художня культура» представлено на конкурс 142 роботи. Свої творчі здобутки презентували всі загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, І-ІІ ступенів, І ступеня,  навчально-виховні комплекси, 7 дошкільних навчальних закладів, Станція юних туристів, заклади освіти Тараканівської сільської ради.

Найбільше конкурсних робіт представлено у номінації «Початкова освіта»: 53 розробки. ІІ місце по кількості представлених матеріалів посіла номінація «Дошкільна освіта»: 22 роботи, ІІІ  - номінація «Математика», 20 робіт.

Серед педагогічних колективів, що представили найбільше  робіт,  відзначених грамотами переможців, - Тростянецький, Білогородський, Жорнівський НВК, Мильчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Придорожнянська ЗОШ І ступеня.

В основу переважної більшості робіт покладено цінності та принципи педагогіки партнерства. Навчально-методичні, електронні посібники, методичні розробки яскраво демонструють застосування методів навчання та виховання, заснованих на співпраці (проекти, групові завдання, ігри). Педагоги залучають дітей до спільної діяльності, що позитивно сприяє їхній соціалізації та дозволяє успішно оволодівати суспільним досвідом.

Експертна комісія відзначила 31 роботу, автори яких продемонстрували оригінальні педагогічні рішення, авторські підходи як до змісту, так і до побудови педагогічного процесу та відзначені грамотами переможців відділу освіти Дубенської РДА за І, ІІ, ІІІ місця.

7 педагогів відзначені Дипломами лауреатів районного методичного кабінету за актуальність змісту та практичне спрямування методичних розробок.

Особливу святкову атмосферу теплим словом вдячності за вчительську працю, дотепними жартами, ліричними піснями створювали вихованці та педагоги Жорнівського НВК.

_______________________________________________________________________________________________

Спорт для всіх

15 лютого 2018 року в Іваннівську ЗОШ І-ІІ ступенів, у рамках традиційного для області заходу «Розминка від чемпіона», завітали працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради разом із майстром спорту України з веслування на байдарках та каное, майстром спорту України міжнародного класу з веслування на човнах «Дракон», багаторазовим чемпіоном світу Василем Осійчуком.

Особливо школярів цікавили історії про змагання і досвід виступів пліч-о-пліч з найкращими спортсменами світу. Василь Тарасович особливу увагу учнів звернув на необхідності займатися фізичною культурою та спортом. Потому відбулася розминка, під час якої спортсмен сам показував і детально коментував всі рухи, одночасно розповідаючи про групи м`язів, які працюють під час них. Закінчилась зустріч церемонією нагородження. Організатори відзначили найкращих шкільних художників, які напередодні взяли участь в конкурсі спортивного малюнка.

_______________________________________________________________________________________________

14 лютого 2018 року в приміщенні Дубенської районної державної адміністрації відбулось методичне об'єднання вчителів біології, екології та природознавства з теми "Компетентнісний підхід до вивчення біології у загальноосвітній школі". На засідання були запрошені методист біології та основ здоров'я Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Шагієва Р.Р. та вчитель біології Острозької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Дячук Т.А. Метою проведення методичного об'єднання було вдосконалення професійної та науково-методичної підготовки вчителів біології, прискорення процесу трансформації педагогічного досвіду  в практичну діяльність. Члени методичного об'єднання ознайомились з досвідом роботи вчителя біології з Острога Дячук Т.А. з теми "Ментальні карти як засіб формування продуктивної творчої компетентності учнів в процесі навчання біології".

________________________________________________________________________________________________

«Зимова зустріч туристів-орієнтувальників 2018»

11 лютого 2018 року у лісовому масиві поблизу смт Оржів Рівненського району проведено відкриті обласні змагання зі спортивного орієнтування «Зимова зустріч 2018».

У змаганнях взяли участь понад 90 учасників, які представляли команди Дубенського та Рівненського районів, міст Рівне, Луцьк та Волинської області, Смизької об’єднаної територіальної громади, гуртківці комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів», клубу спортивного орієнтування «Равлики» смт. Оржів.

Змагалися спортсмени в особистому заліку на дистанціях «За вибором» у трьох вікових групах.

Високими результатами нас потішили представники Дубенського району вихованці Дубенської районної станції юних туристів. Так учні Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лабуда Мирослав у віковій групі «Ч-14» виборов бронзу, а Федорук  Дмитро та Федорук Олександр у цій же групі завоювали срібло та золото відповідно (тренер Горнійчук Л.В.). Учні Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кибукевич Дмитро у віковій групі «Ч-12» зайняв 2 місце, Вац Роман у своїй віковій групі завоював 1 місце (тренер Міщук О.С.). Учні Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шумеєв Максим серед юнаків групи «Ч-12» посів 3 місце, а серед дівчат у групі «Ж-12» почесне 1 місце зуміла вибороти Щиглевська Ангеліна (тренер Марчук В.М.). Чернишевський Богдан учень Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів в нелегкій боротьбі здобув срібло серед юнаків вікової групи «Ч-16» (тренер Кравець І.В.)

За підсумками змагань переможців та призерів нагороджено дипломами комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради.

Г. Ковальчук,

методист райСЮТур

_______________________________________________________________________________________________

07 лютого 2018 року на базі Соснівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено районний семінар-практикум для керівників шкільних методичних об’єднань класних керівників «Профілактика і подолання проявів булінгу в дитячому середовищі».

Знайомство зі школою розпочалося привітанням учасників учнівським колективом, які розповіли про своє цікаве шкільне життя. Керівник методичного об’єднання класних керівників Соснівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Левченко Дмитро Валерійович презентував основні аспекти виховної діяльності класних керівників закладу.

Методист РМК Чорнобай О.П. провела заняття з елементами тренінгу «Профілактика і подолання проявів боулінгу». Класні керівники визначали вплив комп’ютера на розвиток сучасних учнів, переваги та недоліки використання Інтернет-ресурсів, розробляли правила використання комп’ютера та заходи профілактики, які необхідно здійснювати педагогам щодо формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті.

Керівник районної психологічної служби Харчишина М.О. ознайомила учасників семінару із  психологічними особливостями та проблемами у використанні підлітками комп’ютера «Булінг та кібербулінг: звичне явище, що руйнує психіку».

Цікаві та неординарні були виховні заходи, які підготували  класні керівники Соснівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Годунко Н.Т та Панасюк П.В.

Підводячи підсумки семінару, педагоги відзначили, що отримали масу позитивних вражень, ознайомилися з новими ідеями, методами та прийомами виховної роботи.

_______________________________________________________________________________________________

Реєстрація для участі у ЗНО-2018 на відмінно!

  • Визначитись із переліком предметів на ЗНО та на ДПА (для випускників закладів освіти)
  • Самостійно або за допомогою осіб, відповідальних за здійснення реєстрації, сформувати заяву-реєстраційну картку  зі спеціальної програми на сайті УЦОЯО.

Випускники закладів освіти, а також учні (слухачі)  закладів професійно-технічної освіти та вищої освіти, які  складатимуть ДПА з української мови у формі ЗНО реєструються у своїх навчальних закладах.


Формування пакета реєстраційних документів, у який входять:

1) реєстраційна картка (з програми реєстрації)

2) копії документів, що посвідчують особу: паспорт (завірити копію особистим підписом та написом «згідно з оригіналом»)

3) копія атестата (лише для випускників попередніх років) чи оригінал довідки (для студентів закладів вищої освіти І-ІІ р.а.  та професійно-технічної освіти, які не здають ДПА, але здобувають у 2018 році повну загальну середню освіту);

4) додаткові документи за потреби:

  • · для створення особливих умов (оригінал висновку закладу охорони здоров’я форми 086-3/о);
  • · при зміні прізвища (копія документа про зміну прізвища);
  • · у разі запиту щодо участі у додатковій сесії (заява, а також підтвердження про навчання чи перебування за кордоном під час проведення основної сесії);
  • · нотаріально завірений  переклад українською мовою документів ( у разі надання документів іноземною мовою).

Надсилання пакета реєстраційних документів

Готовий комплект реєстраційних документів:

1)   випускники закладів загальної середньої освіти, а також  особи, які складатимуть ДПА у формі ЗНО передають комплект документів  до свого закладу освіти. Навчальний заклад реєстраційні документи разом із списком учнів (студентів) надсилає у ЛРЦОЯО ;

2)    усі інші категорії абітурієнтів самостійно надсилають пакет документів на адресу ЛРЦОЯО  (вул. Шевченка, 116 корп.2, м. Львів, 79039) рекомендованим листом до 19.03.2018 (за відтиском поштового штемпеля).

Отримання відповіді від регіональних центрів

Завершенням успішної реєстрації є надісланий абітурієнту Сертифікат ЗНО-2018.

Якщо протягом двох тижнів з часу надсилання Вами пакета з реєстраційними документами, Ви не отримали відповіді, звертайтесь до Львівського регіонального центру.  У випадку отримання відмови (необхідності внесення змін до реєстраційних даних), учасник має усунути недоліки (внести необхідні зміни) та надіслати до регіонального центру  НОВИЙ  пакет документів до 02.04.2018 (за відтиском поштового штемпеля).

Контакти ЛРЦОЯО:

www.lv.testportal.gov.ua – сайт Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти

(032) 2422660 – телефон гарячої лінії ЛРЦОЯО.

Успішної Вам реєстрації!

______________________________________________________________________________________________

Гуртківці Дубенської районної станції юних туристів –

бронзові призери Чемпіонату України з лижного туризму

З 01 по 05 лютого 2018 року в селі Буковець Верховинського району, Івано-Франківської області відбувся 4-й Чемпіонат України серед юнаків з лижного туризму.

В Чемпіонаті взяли участь 10 команд з 6 областей України: Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Рівненської. Збірну команду Рівненської області представляли вихованці комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» – Рівненського та Острозького районів, і вихованці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» – учні Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (Кот Юрій, Кішик Володимир, Чернишевський Богдан, Грондус Андрій, Карпюк Василь), Березької ЗОШ І-ІІ ступенів Смизької об’єднаної територіальної громади (Приходчук Анастасія та Ільчук Ірина).

Програмою Чемпіонату було передбачено проведення змагань на трьох дистанціях. Розпочались змагання з дистанції «Смуга перешкод» де спортсменам-лижникам потрібно було продемонструвати злагоджені тактичні, технічні та спортивні навички. На даній дистанції команда Рівненської області посіла друге місце. Другого дня була експериментально-екстремальна дистанція – «Особисто-командна естафета». Боротьба серед команд була напруженою і цікавою. Завдяки хорошій підготовці та азартності наші гуртківці змогли зайняти третє місце.

В третій день змагань учасникам пощастило позмагатися дійсно в зимових сніжних умовах на довгій дистанції «Лижний маршрут», яка включала в себе подолання різних технічних і лижних етапів. В результаті подолання даних етапів спортсмени вибороли ІІІ місце.

Завдяки тісній багаторічній співпраці Дубенської районної та Рівненської обласної станцій юних туристів команда туристів-спортсменів, незважаючи  на непрості погодні  умови, змогла стати бронзовим призером Чемпіонату України з лижного туризму, зайнявши ІІІ загальнокомандне місце.

Готували туристів-лижників до змагань тренери: методист комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради – Левчук Федір Володимирович та директор комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» Дубенської районної ради Кравець Ігор Васильович.

То ж побажаємо нашим туристам-лижникам нових вдалих переможних стартів.

методист райСЮТур

Г. Ковальчук