Квітень 2018 року

Квітень 2018 року

Друк

ГУРТКІВЦІ ДУБЕНСЬКОЇ РАЙСЮТУР –

ПРИЗЕРИ ТА ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНИХ ЗМАГАНЬ

З 26 по 29 квітня 2018 року в лісовому масиві поблизу села Залісся Здолбунівського району пройшли змагання зі спортивного туризму в залік обласної Спартакіади школярів Рівненщини та XХ обласний зліт юних туристів-краєзнавців, активістів Руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків» організовані комунальним закладом «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради.

У змаганнях прийняли участь 25 команди з туристсько-спортивного та краєзнавчого напряму, загалом це понад 200 юних туристів з Дубенського, Рівненського, Здолбунівського, Острозького, Сарненського, Костопільського, Рокитнівського, Корецького районів, Млинівської,Козинської, Клесівської,Демидівськоїі Бугринської ОТГ,м. Дубно та м. Рівне.

У ХХ зльоті юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків» збірну Дубенського районупредставляли юні краєзнавці, гуртківці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» Дубенської районної ради: Горчук Назар, Заєць Олена, Берлінець Дарина (керівники Кравець Наталія Володимирівна та Ковальчук Галина Володимирівна), Власюк Наталія, Кривичун Оксана, Харчук Богдан, Мельничук Юрій (керівники Коваль Світлана Миколаївна та Боярчук Іванна Миколаївна).

Серед кращих команд області у обласному зльотів юних туристів-краєзнавців наші гуртківці показали високі результати виборовши ІІІ загальнокомандне місце. Такий результат наші гуртківці здобули завдяки: конкурс «В’язання вузлів» - ІІ місце, «Презентація команди» - ІІ місце, «Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут» - ІІІ місце. З виду «Конкурси» - ІІ місце, «Творчі майстерні» - ІІІ місце завдяки плідній роботі в особистому заліку з творчих майстерень: Заєць Олена - ІІІ місце з напряму «Фольклор та етнографія», Власюк Наталія – ІІ місце з напряму «Географія», Кривичун Оксана- І місце з напряму «Історія».

Команду туристів-техніків під керівництвом Кравця Ігора Васильовича, директора райСЮТурпредставили: Карпюк Василь, Грондус Андрій, Кот Юрій, Чернишевський Богдан, Кішик Володимир,Жаборецький Андрій, Ільчук Ірина, Хмар Діана, Жаборецька Олена,Приходчук Анастасія.

Завдяки хорошим навичкам туристів-спортсменів на особисто-командній дистанції «Смуга перешкод», де вирішальну роль перемоги відігравали секунди, учасники нашої команди посіли ІІІ загальнокомандне місце. В командних змаганнях на дистанції «Крос - похід» туристи-спортсмени у тяжкій і запеклій боротьбі завоювали І місце.

В загальному заліку завдяки наполегливості і праці команда ДубенськоїрайСЮТур виборола І загальнокомандне місце у змаганнях зі спортивного туризму в залік обласної Спартакіади школярів Рівненщини.

Адміністрація ДубенськоїрайСЮТур висловлює слова вдячності начальнику відділу освіти Галині Федорівні Вознюк за постійне сприяння та підтримку розвитку дитячого туристсько-спортивного та краєзнавчого руху на Дубенщині, батькам наших юних туристів за чудових, наполегливих і вихованих дітей.

Гуртківці райСЮТур

Олена Заєць та Дарина Берлінець

_______________________________________________________________________________________________

26 квітня 2018 року проведенозасідання районної психолого–медико-педагогічної консультації. Обстежено дітей з особливими освітніми потребами. Батькам, педагогам надано рекомендації щодо навчання та виховання дітей.

_______________________________________________________________________________________________

Завчасно підготуйте документи на ЗНО-2018!

Кожен, хто зареєстрований для участі в ЗНО-2018, отримав від Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти конверт із документами, що містив:

  • Сертифікат учасника ЗНО-2018
  • Інформаційну картку

Із метою запобігання непорозумінь та нестандартних ситуацій під час допуску до пунктів проведення ЗНО, просимо перевірити персональні дані (прізвище, ім’я по батькові, номер документа й номер голографічної наліпки на Сертифікаті, а також дату народження, перелік предметів, мову перекладу що міститься в інформаційній картці).

Якщо Ви виявили якісь розбіжності, просимо звертатись до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Із 30 квітня 2018 року учасники зможуть роздрукувати запрошення-перепустки в пункти тестування з інформаційної сторінки, доступ до якої здійснюється за допомогою номера Сертифіката і PIN-кода, що міститься на ньому.

Для допуску в пункт проведення ЗНО завчасно підготуйте необхідні документи:

  • Сертифікат ЗНО-2018;
  • оригінал документа, за яким проводилась реєстрація (паспорт, свідоцтво про народження чи документ, серія та номер якого зазначені у Сертифікаті);
  • запрошення-перепустку, де вказано дати проведення тестування та адреси пунктів проведення ЗНО.

Нагадуємо! Без Сертифіката чи оригіналу документа, що посвідчує особу, абітурієнта НЕ ДОПУСТЯТЬ до пункту проведення ЗНО.

У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти зберігаються Сертифікати учасників, які не вказали поштової адреси і конверти із Сертифікатами, які були повернені з поштових відділень.

Хай щастить!

_______________________________________________________________________________________________

24 квітня 2018 року на базі Тараканівського ліцею відбулось засідання методичного об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін Дубенського району з теми «Національно-патріотичне виховання школярів: досвід, виклики, перспективи».

Засідання було проведено з метою проаналізувати конструктивну діяльність та напрацьований досвід педагогів щодо створення системи національно-патріотичного виховання учнів, спрямованої на виховання в особистості любові до української держави, усвідомлення нею свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей.

На засіданні методоб’єднання розглядалися питання:

-          актуальність національно-патріотичного виховання в сучасному вимірі;

-          компетентнісний підхід у формуванні національних та патріотичних цінностей особистості.

Незабутні враження освітяни отримали від екскурсії у м. Кременець , в ході якої педагоги Дубенського району мали можливість ознайомитись із історико-краєзнавчою спадщиною історичної Волині.

Семінар сприяв підвищенню фахового, культурного та естетичного рівня освітян, впровадженню краєзнавства як засобу реалізації принципів компетентнісного підходу в умовах оновлення змісту освіти.

________________________________________________________________________________________________

НОВІЙ ШКОЛІ – НОВІ УЧИТЕЛІ МИСТЕЦТВА

19 квітня 2018 року на базі Дубенського районного методичного кабінету проведено навчальний семінар-тренінг з теми «Особливості реалізації галузі «Мистецтво» в умовах упровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти» для  вчителів предметів мистецької освітньої галузі, які у 2018-2019 році будуть працювати в 1 класі, в ході якого  удосконалювали свій методичний та практичний рівень професійної компетентності 43 педагоги.

Із учителями  працювали тренер Ірина Леонідівна Панасюк, методист районного методичного кабінету та  Марія Анатоліївна  Гуменюк, учитель образотворчого мистецтва Вербської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У теоретичному блоці семінару педагоги опрацювали питання щодо готовності учителів мистецтва до змін в умовах Нової української школи, ознайомилися із особливостями впровадження нового Державного стандарту початкової освіти та типових освітніх програм мистецької освітньої галузі нового Державного стандарту початкової освіти, формування наскрізних умінь засобами музичного та образотворчого мистецтва.

Цікавим і насиченим став практичний блок тренінгу, в ході якого Ірина Леонідівна на прикладах продемонструвала, як учнів 1 класу Нової української школи навчати нотній грамоті, використовувати музично-дидактичні ігри на уроках музичного мистецтва, розвивати когнітивну сферу учнів засобами використання опорних схем, розкрила сучасні методи організації слухання та інтерпретації музики, використання рухів під музику як способу самовираження учнів у музичній діяльності.

Практичний блок з образотворчого мистецтва провела  Гуменюк Марія Анатоліївна, яка пояснила педагогам, як розповідати дітям про мистецтво, розкрила питання сучасних підходів до організації практичної роботи на уроках образотворчого мистецтва та психологічних аспектів інтерпретації  дитячих малюнків.

У заключному блоці семінару педагоги познайомилися із модельними навчальними програмами  та  виготовили лепбук «Веселі нотки».

_______________________________________________________________________________________________

18.04.2018 року на базі Здовбицької ЗОШ I-II ступенів відбулося засідання МО вчителів основ здоров`я. Була організована екскурсійна поїздка на  об`єкт "Украерорух". Начальник  ТРЛК-2 Климчук Володимир Дмитрович провів цікаву, змістовну екскурсію, в ході якої ознайомив з роботою персоналу радіолокатора та його основним призначенням - забезпечення якісного та безпечного аеронавігаційного обслуговування повітряного простору України.

______________________________________________________________________________________________

17 квітня 2018 року на базі Грядківського НВК «ЗОШ І-ІІст. ДНЗ»  відбулося  районне методичне   об’єднання вчителів духовно-морального спрямування з теми «Формування духовно-моральної, життєво-компетентної особистості в процесі творення ефективного виховного простору».

З метою поглиблення знань вчителів щодо формування у школярів на уроках християнської етики високоморальних  якостей, патріотичної та громадянської свідомості, відбувся круглий стіл з обміну думками. У рамках цього заходу Климчук Н.М., голова МО, у своєму виступі порушила актуальну проблему нашого часу «Сучасні підходи до викладання християнської етики на основі стратегії науково-методичного супроводу предмета». Педагоги переглянули та проаналізували теоретичний матеріал з мультимедійним супроводом з теми  «Використання інтерактивних технологій у процесі вивчення християнської етики», який підготувала Лічна Т.Й., вчитель Семидубського НВК. Методист РМК Семенюк А.В. ознайомила присутніх з публікаціями у фахових електронних та друкованих виданнях. Під час роботи вчителі району мали можливість  поділитися  досвідом роботи з дітьми під час проведення уроків духовно-морального спрямування.

Засідання МО продовжилося екскурсійною поїздкою святими місцями рідного краю. Вчителі відвідали Дерманський Свято-Троїцький жіночий монастир.На завершеннязасіданнявсіприсутніпомолилися за мир в Україні, мир у душах та за тернисту дорогу кожного вчителя наниві Христового служіння.

________________________________________________________________________________________________

17 квітня 2018 року проведенозасідання районної психолого–медико-педагогічної консультації. Обстежено дітей з особливими освітніми потребами. Батькам, педагогам надано рекомендації щодо навчання та виховання дітей.

________________________________________________________________________________________________

Інформація щодо пошуку адрес пунктів проведення ЗНО учнями та алгоритм дій у разі втрати документа, за яким здійснювалась реєстрація на ЗНО, чи у разі втрати та/або пошкодження сертифіката учасника ЗНО

Інформацію можна завантажити за гіперпосиланнями:

  1. пошук адрес пунктів проведення ЗНО учнями, студентами закладів загальної середньої, професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ р.а.:

http://rivneosvita.org.ua/community/forum/index.php/messages/forum1/topic486/message2214/#message2214;

  1. алгоритм дій у разі втрати документа, за яким здійснювалась реєстрація на ЗНО:

http://rivneosvita.org.ua/community/forum/index.php/messages/forum1/topic486/message2226/#message2226;

  1. алгоритм дій у разі втрати та/або пошкодження сертифіката учасника ЗНО учнями, студентами закладів загальної середньої, професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ р.а.:

http://rivneosvita.org.ua/community/forum/index.php/messages/forum1/topic486/message2227/#message2227.

_______________________________________________________________________________________________

13 квітня 2018 року на базі  районного методичного кабінету проведено засідання  творчої лабораторії вчителя початкових класів Семидубського НВК Лічної Т.Й. з теми “Навчання й виховання молодших школярів у контексті ідей гуманної педагогіки”.

Вчитель Семидубського НВК Лічна Т.Й. презентувала свій досвід роботи з теми “Розвиток творчих здібностей молодших школярів на основі християнських цінностей та духовної культури у виховній роботі вчителя” та провела майстер-клас “Вплив особистісних якостей вчителя в системі навчання й виховання дітей молодшого шкільного віку”.

________________________________________________________________________________________________

12 квітня 2018 року на базі Новоносовицького ДНЗ відбувся семінар-практикум для вихователів різновікових груп з теми: «Форми роботи з дітьми п’ятирічного віку в умовах різновікової групи».

З метою вдосконалення теоретичних знань та практичних навичок педагогів, учасники засідання  опрацювали питання «Особливості перебування дітей п’ятирічного віку в різновіковій групі. Психологічна готовність дітей п’ятирічного віку до школи. Наступність у роботі ДНЗ та ЗОШ як умова якісної підготовки дитини до школи».

Учасники семінару проаналізували режимні моменти у ранкові години та відкрите інтегроване заняття,  які провела вихователь  О Мілецька.

Методист РМК  Л. Бастюченко  провела бесіду з учасниками семінару «за круглим столом», де педагоги обмінялись досвідом роботи  щодо організації роботи по підготовці п’ятирічних дітей до навчання в школі та надала методичні рекомендації для використання у роботі зі старшими дошкільниками.

________________________________________________________________________________________________

Наближається  Великдень - "Свято свят і торжество торжеств",  сповнене радості, віри у перемогу добра та справедливості. Кожен має хорошу нагоду виконати обов’язок щодо свого ближнього, проявити милосердя та підтримку.

Саме на це свято освітяни Дубенщини взяли активну участь у благодійній акції «Паска захиснику Вітчизни», щоб подарувати солдатам, відважним воїнам святковий настрій та частинку душевного тепла, щоб Великдень торкнувся і їхніх сердець.

95 запашних, майстерно оздоблених пасочок від колективів усіх закладів загальної середньої, дошкільної  освіти, що перебувають у підпорядкуванні відділу освіти райдержадміністрації та Тараканівської сільської ради 5 квітня 2018 року передані нашим воїнам-захисникам, щоб Воскресіння вони зустріли з такими радісним атрибутом, як великодня паска. Це простий і людяний спосіб сказати спасибі тим, завдяки кому ми зустрінемо свято вільними.

_______________________________________________________________________________________________

ВЕСНЯНИЙ СТАРТ СПОРТСМЕНІВ – ОРІЄНТУВАЛЬНИКІВ ДУБЕНСЬКОЇ РАЙСЮТУР

01 квітня в селі Руда Красна Рівненського району відбулися відкриті багатотурові змагання зі спортивного орієнтування «Зелений стадіон 2018», участь у якому прийняло більше 180 спортсменів з різних куточків Рівненщини. Серед такої великої кількості учасників честь Дубенського краю відстоювали традиційно гуртківці комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів».

У змаганнях прийняло участь 24 гуртківці закладу з Стовпецької ЗОШ (тренер Кравець І.В.), Повчанської ЗОШ (тренер Горнійчук Л.В.), Квітневської ЗОШ (тренер Марчук В.М.), Мирогощанської ЗОШ (тренер Міщук О.С.) та Княгининської ЗОШ (тренер Марчук В.М.).

Змагання проходили на дистанції «Заданий напрямок» у 6 вікових групах. Завдяки наполегливості і праці наші гуртківці показали гарні результати, а саме:  ІІІ місце у групі Ч-16 отримав Карпюк Василь (Стовпецька ЗОШ). Почесне ІІ місце у цій же групі виборов Конюкевич Роман (Мирогощанська ЗОШ) та у групі Ч-14 Жаборецький Андрій (Стовпецька ЗОШ), а золото  здобули Пархоменко Сергій (група Ч-16) та Гуменюк Ганна (група Ж-16) з Мирогощанської ЗОШ.

Не зважаючи на примхи природи і ще не зовсім весняну погоду наші гуртківці  провели свій час корисно для здоров’я, адже після зими так корисно побувати  на свіжому повітрі і при цьому покращуючи свою фізичну форму. Гуртківці мали можливість поспілкуватися один з одним, адже вони з різних шкіл Дубенського району, та учнями з інших територій області і поділитися з ними своїм досвідом та перейняти від них щось корисне для себе.

керівник гуртків райСЮТур

Н. Кравець