Червень 2018 року

Червень 2018 року

Друк

У неділю, 24 червня, у Рівненському академічному українському музично-драматичному театрі відбувся  обласний етап Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України», який вже другий рік поспіль проходить на Рівненщині.

«Конкурс «Яскраві діти України» особливий. Особливий тим, що збирає найталановитіших, найяскравіших дітей.

Дубенський район представляла переможець районного етапу конкурсу, організованого відділом освіти Дубенської РДА, учениця Мирогощанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Мирогощанської сільської ради Декер Анна, яку підготувала Чуй Оксана Олександрівна, вчитель музичного мистецтва.  Пісня «Крила янгола» принесла Анні  почесне ІІ місце серед учасників І вікової категорії.

Варто зазначити, що   за перемогу змагалися 20 дітей віком від 6 до 15 років з усіх куточків Рівненщини, які стали кращими за результатами районних та міських відбіркових етапів.  Юні вокалісти демонстрували свої таланти в естрадному, народному, джазовому та академічному співі.

Юні таланти оцінювало компетентне зіркове журі. До його складу увійшли організатор Рівненського обласного конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України»  Ірина Луценко, Народні артисти України  Тарас Петриненко, Юрій  Рибчинський, музичний продюсер та композитор Руслан Квінта, співачка Віра Кекелія, народний депутат, автор ідеї та засновник ГО «Яскраві діти України» Ярослав Москаленко. Крім того, дітей оцінювало й незалежне дитяче журі.

Вітаємо Аню з перемогою і бажаємо їй нових творчих злетів!

_______________________________________________________________________________________________

15.06.2018 р.

Відповідно до рішення районної ради №571 від 15.06.2018 року «Про  затвердження умов проведення конкурсу на визначення опорного навчального закладу» Дубенська районна рада оголошує конкурс на визначення опорного закладу серед закладів загальної середньої освіти району.

Конкурс проводиться у два етапи протягом 15 днів після оголошення на сайті районної ради:

І етап – підготовчий, протягом 10 днів з часу оголошення Конкурсу - подання заявок закладами загальної середньої освіти  району на участь конкурсній комісії;

ІІ етап – основний, – визначення переможців Конкурсу протягом 5 днів після закінчення І етапу.

Для участі у І етапі необхідно подати у районну раду заявку, до якої додаються такі документи:

1) план розвитку навчального закладу (5-7 сторінок) на наступні 3 роки, який містить таку обов’язкову інформацію:

- забезпечення доступу до отримання освітніх послуг в опорному закладі (проектна потужність опорного закладу; кількість учнів, що навчаються з території обслуговування навчального закладу; кількість учнів, які будуть підвозитися до опорної школи після консолідації мережі; маршрути підвезення учнів та педагогічних працівників (з розрахунком відстаней та орієнтовного часу в дорозі; транспорт, яким здійснюється підвезення);

- мережа класів та їх наповнюваність;

- організація допрофільної підготовки та профільного навчання;

- організація інклюзивного навчання при наявності дітей з особливими потребами;

- матеріально-технічна, навчально-методична бази, у тому числі укомплектування бібліотечного фонду;

- зміцнення кадрового потенціалу;

- залучення бюджетних коштів, інвестицій.

2) опис інвестиційних потреб опорної школи (придбання шкільних автобусів для перевезення учнів, оснащення навчальних кабінетів, придбання мультимедійного обладнання, встановлення мережі wi-fi з безкоштовним (безпечним) доступом, заходи з енергозбереження, ремонт приміщень, професійний розвиток учителів тощо).

3. Конкурсні матеріали оформлюються в одному примірнику комп’ютерним набором , кегель 14, інтервал 1. Обов’язково додається електронна версія.

Визначення переможця Конкурсу проводиться конкурсною комісією за критеріями, схваленими рішенням районної ради від 15.06.2018 року №571.

Документи для участі у Конкурсі приймаються  за адресою: м.Дубно вул. Данила Галицького, 26

Додаткову інформацію з питань проведення Конкурсу можна отримати  у відділі  юридичного забезпечення районної ради та відділі освіти Дубенської райдержадміністрації.

тел.  (03656) 49322

(03656) 42730 ел.пошта: dubn_osvіta@ukr.net

_______________________________________________________________________________________________

15.06.2018 р.

Відповідно до рішення районної ради №568 від 15.06.2018 року Про оголошення конкурсу на посаду керівника комунальної установи Дубенський інклюзивно-ресурсний центрДубенської районної ради Рівненської областіДубенська районна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади керівника комунальної установи Дубенський інклюзивно-ресурсний центрДубенської районної ради Рівненської області.

Керівником  комунальної установи “Дубенський інклюзивно-ресурсний центр” Дубенської районної ради Рівненської області(надалі – керівник Центру) може бути особа, яка є громадянином України, має вищу освіту ступеня не нижче магістра або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста за спеціальністю “Спеціальна освіта”,  “Корекційна освіта”,  “Дефектологія”, “Психологія” та стаж роботи за фахом не менше п’яти років.

Директор Центру призначається на заміщення вакантної посади за результатами конкурсного відбору строком на три роки на підставі рішення конкурсної комісії.

Умови оплати праці керівника Центру відповідно до встановленого тарифного розряду.

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі:

письмова заява про участь у конкурсі, до якої додається резюме у довільній формі;

копія паспорта громадянина України;

копія (копії) документа (документів) про освіту;

копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної роботи на момент їх подання;

письмова згода на збір та обробку персональних даних.

Документи для участі у конкурсі приймаються протягом 15 календарних днів з дня прийняття рішення Дубенської районної ради  (до 30.06.2018 р. (включно) за адресою: Рівненська обл., м. Дубно, вул. Данила Галицького, буд. 26.

Конкурс буде проведений 09.07.2018 року о 10 год. 00 хв.за адресою: Рівненська обл., м. Дубно, вул. Данила Галицького, буд. 17.

Протягом одного робочого дня з дати отримання результатів конкурсного відбору претендент на посаду керівника Центру може надати обґрунтовані заперечення щодо результатів конкурсного відбору голові конкурсної комісії.

Особа, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсного відбору: Грицюк Богдана Анатоліївна

тел. (03656) 49322,  ел. пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

_______________________________________________________________________________________________

З 11 по 15 червня 2018 року на базі районного методичного кабінету за участю регіонального тренера Вікторії Салтишевої, завідувача кабінету початкової та дошкільної освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, завершили підвищення кваліфікації 26 учителів шкіл району, 7 педагогів Смизької ОТГ, які навчатимуть учнів перших класів у 2018-2019 начальному році.

В рамках підсумкової сесії проведено  тренінг LEGO за темою “Гра по – новому, навчання по - іншому в освітньому просторі”. Учасники переглянули мультфільм-історію виникнення LEGO, визначили можливості конструктора LEGO та його освітній потенціал в організації освітнього процесу в початковій школі;  опрацювали методику “Шість цеглинок”.

Учасники навчального тренінгу поглибили також знання про інтегроване та кооперативне навчання. Відпрацювали навички укладання календарного планування, розкладу уроків. З’ясовували, чому варто змінювати підхід у навчанні та розвитку дітей і як це робити.

_______________________________________________________________________________________________

З настанням канікул у 20 закладах освіти району  розпочали діяльність літні мовні табори, робочою мовою яких є англійська або німецька.

Протягом двох тижнів перебування у таборі діти зможуть взяти участь у реалізації захоплюючих проектів та завдань, удосконалити вміння спілкування іноземною мовою та відпочити. Діти перебуватимуть у багатокультурному середовищі, вчитимуться працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших.

Мета літнього мовного табору – сприяти вихованню нового покоління всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка готова до життя в 21-му столітті, вільно володіє іноземними мовами та відкрита до інших культур та досвідів.