Серпень 2018 року

Серпень 2018 року

Друк

Конкурсна комісія для проведення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи “Дубенський інклюзивно – ресурсний центр”Дубенської районної ради Рівненської області повідомляє перелік осіб, які подали документи для участі в конкурсі, та яких допущено до участі у конкурсному відборі:

-         Меринюк Ірина Кузьмівна, посада - практичний психолог;

-         Бардачук Таісія Петрівна, посада – вчитель-олігофренопедагог;

-         Міщеня Інна Іванівна, посада – вчитель-логопед;

-         Чорноус Людмила Володимирівна, посада – вчитель-логопед.

_______________________________________________________________________________________________

Старт кожному новому навчальному року дає районна серпнева конференціїя педагогічних працівників, яка цьогоріч відбулась 29 серпня у залі засідань Дубенської райононної ради.

У роботі конференції учасників освітнього процесу Дубенщини як  органу громадського самоврядування у сфері освіти (відповідно до статті 70 Закону України «Про освіту»)  взяли участь Юрій Парфенюк, голова Дубенської РДА, Олександр Козак, голова Дубенської районної ради,  Наталія Левшенюк, заступник голови райдержадміністрації, працівники відділу освіти, районного методичного кабінету, керівники та педагоги закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

Галина Вознюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації, здійснила ґрунтовний аналіз підсумків розвитку освіти району у 2017/2018 навчальному році, окреслила пріоритетні напрями діяльності на шляху реалізації концепції «Нова українська школа»  у 2018/2019 навчальному році.

Під час серпневої конференції обговорювались питання:

- збільшення показника охоплення дітей дошкільною освітою;

- забезпечення функціонування мережі закладів загальної середньої освіти;

- інформатизації та комп'ютеризації освітнього процесу;

- результати зовнішнього незалежного оцінювання.

- оновлення змісту, форм і методів діяльності методичної служби;

- підготовка вчителів та вихователів до роботи в умовах інклюзивної освіти;

- впровадження моніторингових досліджень, експертизи якості освіти, як основи підвищення ефективності освітнього процессу;

- посилення ролі формування духовних та моральних цінностей учнівської молоді.

Традиційно у ході конференції відбулась презентація чергової, вже 15 серії відеофільму «Миттєвості шкільного життя. Рік 2017-2018. Будівництво освіти по-європейськи».

За  багаторічну сумлінну працю, заслуги в реалізації державної політики в галузі національної освіти, навчанні та вихованні підростаючого покоління та за підсумками 2017-2018 навчального року у ході серпневої конференції кращі педагоги були нагороджені Почесними грамотами Дубенської районної державної адміністрації, Дубенської районної ради, управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, грамотами відділу освіти Дубенської райдержадміністрації.

_______________________________________________________________________________________________

Серпневі педагогічні зустрічі проходять на базі районного методичного кабінету, в яких беруть участь працівники відділу освіти райдержадміністрації, районного методичного кабінету, керівники та педагогічні працівники закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

21-23 серпня працювало 10 секцій: управлінська діяльність та методична робота; виховна діяльність; практична психологія; інклюзивне та індивідуальне навчання; суспільствознавчі предмети, географія та економіка; дошкільна освіта; іноземні мови; біологія, екологія, хімія, основи здоров’я; предмети художньо-естетичного циклу. Учасники  обговорили питання оновлення змісту освіти, перехід від знаннєвої парадигми до компетентнісної, особливості інтегрованого навчання, надання академічної свободи у діяльності вчителя, формування нового освітнього середовища. Увагу акцентували на сутності змін у початковій школі, упровадженні нового Державного стандарту початкової освіти, запровадженні компетентнісного, діяльнісного та особистісно орієнтованого підходів, реалізації наскрізних змістових ліній в освітньому процесі. Серед висвітлених питань – пріоритети виховання особистості в умовах  створення Нової української школи, оновлення змісту освіти як основи формування національної свідомості, пріоритети діяльності психологічної служби.

27 та 28 серпня пройдуть заняття ще у 6 секціях (початкова освіта; українська мова та література; зарубіжна література; технології; фізична культура та «Захист Вітчизни»; предмети фізико-математичного циклу), учасники яких продовжать визначати та окреслювати завдання, що стосуються напрямів діяльності, освітніх галузей та навчальних предметів в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа» у Дубенському районі.

__________________________________________________________________________________________

Щороку 23 серпня ми відзначаємо визначне для нашого суспільства свято - День Державного Прапора України.

Почуття патріотизму, любові до Батьківщини, національного єднання посилюються у наших серцях, коли звучить державний гімн і майорить державний прапор.

23.08.2018 року колектив відділу освіти взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора.

___________________________________________________________________________________________

22 серпня 2018 року на базі Дубенського районного методичного кабінету проведено засідання районної психолого–медико-педагогічної консультації.Обстежено дітей з особливими освітніми потребами. Батькам, педагогам надано рекомендації щодо навчання та виховання дітей.

________________________________________________________________________________________________

Оголошення

про конкурс на заміщення вакантних посад педагогічних працівників

комунальної установи "Дубенський інклюзивно-ресурсний центр"

Дубенської районної ради Рівненської області

Відповідно до рішення районної ради №602 від 14.08.2018 року Про оголошення конкурсу на посади педагогічних працівників комунальної установи Дубенський інклюзивно-ресурсний центрДубенської районної ради Рівненської областіДубенська районна рада оголошує конкурс на заміщення вакантних посад педагогічних працівників комунальної установи Дубенський інклюзивно-ресурсний центрДубенської районної ради Рівненської області:

-          практичного психолога;

-          вчителя-логопеда;

-          вчителя-тифлопедагога;

-          вчителя-сурдопедагога;

-          вчителя-олігофренопедагога;

-          вчителя лікувальної фізкультури.

Педагогічними працівникамикомунальної установи “Дубенський інклюзивно-ресурсний центр” Дубенської районної ради Рівненської області(надалі – Центру) можуть бути особи, які є громадянами України, мають вищу освіту не нижче ступеня магістра або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціалістза спеціальністю “Спеціальна освіта”,  “Корекційна освіта”,  “Дефектологія”, “Психологія”за спеціалізацією логопеда, сурдопедагога, олігофренопедагога, тифлопедагога, практичного психолога, вчителя лікувальної фізкультурита,  стаж роботи за фахом не менше трьох років.

Умови оплати праці педагогічних працівників Центру відповідно до встановленого тарифного розряду.

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі:

письмова заява про участь у конкурсі, до якої додається резюме у довільній формі;

копія паспорта громадянина України;

копія (копії) документа (документів) про освіту;

копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної роботи на момент їх подання;

письмова згода на збір та обробку персональних даних.

Документи для участі у конкурсі приймаються протягом 15 днів з дня прийняття рішення Дубенської районної ради  (до 28.08.2018 р. (включно) за адресою: Рівненська обл., м. Дубно, вул. Данила Галицького, буд. 26.

Конкурс буде проведений 05.09.2018 року о 10 год. 00 хв.за адресою: Рівненська обл., м. Дубно, вул. Данила Галицького, буд. 17.

Протягом одного робочого дня з дати отримання результатів конкурсного відбору претенденти на посади педагогічних працівниківЦентру можуть надати обґрунтовані заперечення щодо результатів конкурсного відбору голові конкурсної комісії.

Особа, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсного відбору: Грицюк Богдана Анатоліївна

тел. (03656) 49322,  ел. пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

_______________________________________________________________________________________________

Станом на 10.08.2018 року в загальному 90% закладів району підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період.

Належним чином підготовлені до експлуатації котельні та системи опалення навчальних закладів. Здано акти готовності  теплового господарства до опалювального періоду в Інспекцію Держенергонагляду – 100%.

На початок опалювального сезону навчальні заклади забезпечені торфобрикетом на 80%. Решта буде завозитись відповідно до графіка.

Проведено капітальний ремонт системи опалення Повчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, капітальний ремонт (заміна вікон і вхідних дверей) Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Закінчуються роботи по капітальному ремонту (заміна вікон і вхідних дверей) Мильчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

В цілому, навчальні заклади продемонстрували  належний рівень підготовки до організованого початку нового навчального року. Педагогічними працівниками проведено необхідну роботу щодо організації освітнього  процесу відповідно до сучасних вимог.

_______________________________________________________________________________________________

Проводиться робота по облаштуванню кабінетів Дубенського інклюзивно-ресурсного центру.

Центр є установою, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

Тож на даний момент облаштовуються  кімнати для надання індивідуальної та групової психолого-педагогічної допомоги.

Замовлено меблі, комп’ютерне обладнання, ноутбук, планшети для дітей з особливими освітніми потребами. Придбані  дидактичні навчально-розвивальні ігри для  занять та діагностування.

_______________________________________________________________________________________________

Оновлені навчальні заклади  чекають своїх вихованців

Зовсім скоро сріблястий дзвоник знову покличе в країну Знань. Нікого не оминає мрія про найкращу школу. Кожен учень хоче навчатися у хорошому закладі, усі батьки дбають, аби їх діти були оточені опікою, здобули глибокі знання та добре виховання.

Педагогічні колективи, відділ освіти Дубенської райдержадміністрації, районний методичний кабінет активно готуються до початку нового 2018-2019 навчального року: обговорюються концептуальні засади реформування середньої школи  «Нова Українська Школа» та Державний стандарт початкової загальної освіти; опрацьовуються методичні рекомендації, надані МОН України з викладання предметів у новому навчальному році; розробляються аналітичні матеріали за підсумками 2017-2018 навчального року та укладаються плани роботи структурних методичних осередків на 2018-2019 навчальний рік.

З метою здійснення якісної підготовки закладів освіти Дубенщини до організованого початку 2018-2019 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період, дошкільні, загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади проводять планову підготовку.

Успіх реформи у значній мірі залежить від професіоналізму вчителя. Саме тому з особливою наполегливістю готуються до  реформи шкільної освіти   педагоги, які будуть викладати у 1-х класах (вчителі початкових класів,  іноземної мови, фізкультури, музики). Вони пройшли фахову підготовку та удосконалили свій методичний та практичний рівень професійної компетентності, ознайомилися із особливостями впровадження нового Державного стандарту початкової освіти  та типових освітніх програм.

Організація нового освітнього середовища  потребує оновлення матеріальної бази та нових дидактичних засобів. Для 1-х класів закуповуються необхідні матеріали та нове обладнання. Уже придбано для робочого місця вчителя багатофункціональні пристрої та ламінатори. Саме цим обладнанням вчителі будуть розробляти наочність, тести, індивідуальні завдання і таке інше для кожної дитини. Кожен учень району отримає робоче місце: одномісну парту і стілець. Також буде придбана нова комп’ютерна техніка.

У навчальні заклади району уже завозиться новий дидактичний матеріал для учнів 1-х класів: лялькові театри, комплекти настільних ігор та килимків-конструкторів із пазлів. Очікується ще багато іншого: інтерактивне обладнання, дошки, екрани, фліпчарти, друковані засоби навчання, макети, муляжі, прилади пристосування, інструменти тощо.

Новий освітній простір – невіддільна частина оновлення української школи, адже саме він сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини. Педагоги вносять свої ідеї у просторово-предметне оточення, створюючи витвори мистецтва з простих речей: розфарбовують сходи у різні кольори, розробляють власні дизайни ігрових куточків для проведення вільного часу учнів, розфарбовують  підлоги, перетворюють  коридори та вестибюлі  у шедеври мистецтва.

Тож освітяни Дубенщини з нетерпінням чекають зустрічі з пустотливою малечею та серйозними старшокласниками. Адже разом з ними будуть мати можливість по-новому поринути у світ загадкової науки, використовуючи нові технічні і просторові можливості,   оновлені  засоби навчання.